Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Turizam rastura u posezoni: u prvih 15 dana rujna zabilježeni su 8 posto  bolji rezultati nego 2019.

Hrvatska turistička industrija nastavlja pokazivati vitalnost. Odlične kolovoške rezultate naslijedili su, komparativno govoreći još bolji rujanski podaci o turističkom prometu. U prvih petnaest dana rujna sustav e-Visitor zabilježio je 2,1 milijun dolazaka i 7,1 milijun noćenja, što je oko osam posto više nego 2019. godine, koja se smatra rekordnom. Najviše rujanskih noćenja zabilježeno je u Rovinju, Poreču, Dubrovniku, Umagu i Medulinu.

Za hrvatski je turizam osobito važno da je Dubrovnik prvi put ove godine ušao među tri najposjećenije destinacije. Najviše turista, kao i obično, dolazi iz Njemačke i Austrije. Zanimljivo je da najveći porast posjetitelja bilježe kampovi, ponegdje čak i 50 posto u usporedbi s 2019. 

Rujanski podaci o turističkom prometu sugeriraju da se puna sezona produljila i na deveti mjesec, što je sjajna vijest ne samo za hotelijere nego i za ugostitelje, proizvođače hrane i vinare. A za goste je dobra vijest pad cijena hotela. Cijena sobe u Grand Parku, najboljem rovinjskom hotelu, sada iznosi 311 eura, dok je u kolovozu varirala  između 600 i 800 eura.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Turizam rastura u posezoni: u prvih 15 dana rujna zabilježeni su 8 posto  bolji rezultati nego 2019.

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min