Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stvar postaje urnebesna. Oglasio se Centar Rudolfa Steinera, tvrde da Jana Luna Plena nema veze s biodinamikom

jana-luna-plena

Ne prestaju reakcije na novu Janinu etiketu Luna Plena, buteljiranu vodu koju reklamiraju kao vodu s posebnim energetskim svojstvima jer je punjena za punog Mjeseca. Usklađivanje radova s Mjesečevim mijenama jedan je od elemenata biodinamičke poljoprivrede pa je tako došlo i do ideje za Janu Luna Plena. U komunikaciji nove Jane biodinamika se ne spominje izrijekom, ali predsjednik Uprave Jamnice plus Ivan Čevra objavio je da je na ideju za Luna Plenu došao nakon što je s jednim plešivičkim vinarom razgovarao o biodinamičkoj proizvodnji.

Biodinamičko vinarstvo izuzetno je kompleksno i zahtijevaja ozbiljna znanja i investicije. No, najlakše se pamte simboli, a buteljiranje vina za punog Mjeseca jedan je od najčešćih klišeja o biodinamičkom vinarstvu. Pa je Jamnica plus odlučila koncept svoje nove vode temeljiti na buteljiranju za punoga Mjeseca kao glavnom adutu njezine navodne posebne kvalitete.

Na sve je sada reagirao i hrvatski Centar Rudolfa Steinera (Rudolfa Steinera smatra se utemeljiteljem biodinamike) i cijelu priču učinio još zabavnijom. U izjavi za Jutarnji.hr ravnateljica centra Dijana Posavec rekla je steinerovci novu Janu nikako ne bi htjeli povezivati s biodinamičkim načelima.

Biodinamika je po standardu viša od ekološke proizvodnje i temelji se na visokim načelima prirodne proizvodnje i prerade. Jana Luna Plena, po mišljenju Centra Rudolfa Steinera, samo je dobar marketinški potez za povećanje prodaje vode. Pomirljivo na kraju, gospođa Posavec rekla je da se veseli što je Jana Luna Plena samo u staklenoj boci i da je veseli što će je probati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.