Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Umrla je kraljica Elizabeta, zadnja velika osoba starog, civiliziranog svijeta međunarodne politike

U četvrtak navečer 8. rujna u 96 godini života, u škotskom dvircu Balmoral umrla je britanska kraljica Elizabeta II. Vladala je punih sedamdeset godina. Kraljica Elizabeta obilježila je svjetsku politički povijest i suvremenu svjetsku civilizaciju.

Kraljica Elizabeta ubraja se među stupove modernog svijeta skupa s Johnom Kennedyjem, Martinom Lutherom Kingom, Charlesom de Gaulleom, Nelsonom Mandelom ili Mihailom Gorbačevim, koji je preminuo samo nekoliko dana ranije.

Poslije Elizabetine i Gorbačovljeve smrti, ne postoji ni jedan živi politički vođa koji je pomogao svijetu da dosegne svoje povijesne civilizacijske i demokratske domete (kojima upravo prijeti temeljito urušavanje).

Kraljica Elizabeta bila je i uvjerena hedonistica: uživala je u hrani, lovu i alkoholu. Većinu svojih dana počinjala je koktelima, a završavala šampanjcem. Mnogi koji sada čitaju vijest o Kraljičinoj smrti, možda nisu svjesni da je riječ o odlasku jedne od najvažnijih osoba modernog Zapada. Kraljicu Elizabetu II. na britanskom tronu po nasljednom redu trebao bi zamijeniti njen sin Charles.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Umrla je kraljica Elizabeta, zadnja velika osoba starog, civiliziranog svijeta međunarodne politike

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min