Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Trentonova Pasta od zelenih maslina preslana je i ima okus po lošem, ustajalom ulju

Trenton je dalmatinska tvrtka osnovana prije skoro trideset godina, koja se bavi otkupom, preradom i pakiranjem maslinova ulja, maslina i raznih proizvoda od maslina. Trentonova ulja nikad nisu dobro prolazila na našim kemijskim analizama maslinovih ulja, pa smo Trenton odlučili ignorirati.

Jučer smo, međutim, u lokalnom supermarketu vidjeli Trentonovu pastu od zelenih maslina, koja nas je zainteresirala naprosto zato što u našim dućanima neka puno sličnih proizvoda. Police svih mogućih samoposluživanja pune su crnih tapenada, dok su paste od zelenih maslina relativno rijetke. Trenton je, dakle, pronašao zgodnu malu tržišnu nišu.

Proizvod, međutim, nije dobar. Trentonova Pasta od maslina sastoji se od 70 posto maslina i dvadesetak posto maslinova ulja. Na okusu, nažalost, poslije prvog udara svježine i voćnosti zelenih maslina, počinje dominirati maslinovo ulje koje je teško, ustajalo, skoro metalno i nema niti jednu značajku privlačnog, pravog ekstradjevičanskog ulja.

Osim toga, Trentonova Pasta od maslina lagano je preslana čak i za nas, premda imamo nezdravo visoki toleranciju na sol. Trentonova Pasta od maslina inferiorni je industrijski proizvod, kakav ne biste poželjeli poslužiti gostima niti biste ga htjeli dobiti u restoranu. Trentonova Pasta od maslina košta 24 kune za 165 grama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.