Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Clint Eastwood promovira vegansku prehranu u novom dokumentarcu Why On Earth

U 92. godini života Clint Eastwood još radi punom parom. Njegov najnoviji projekt, dokumentarac o ekološkoj održivosti prehrane Why On Earth, fokusiran je na odnos čovjeka prema životinjama. Na loše prakse koje su uništile staništa životinja, sječu šuma zbog proizvodnje palminog ulja, kriminalni izlov ribe, eksploataciju ugroženih vrsta…i industrijske prakse poput masovnog komercijalnog uzgoja životinja, koje su dovele do klimatskih promjena i krize hrane.

Eastwood u dokumentarcu, koji je režirala aktivistica za prava životinja Katie Cleary, promovira vegansku prehranu i nastupa kao pripovjedač. Eastwood i Cleary aktivni su u borbi za prava i zaštitu životinja. “Ovaj film doista otkriva njegovu nevjerojatnu suosjećajnu stranu koju možda mnogi ljudi nisu vidjeli, to je ” rekla je redateljica.  Presudan utjecaj na Eastwoodovo sudjelovanje u dokumentarcu imala je njegova kćer Alison. Dio filma snimljen je na njegovu ranču. Sam Eastwood nije vegan, ali tvrdi da je prehrana najzaslužnija za to da je u devedesetima u punoj formi.

Eastwoodov liječnik svojedobno je za jedan zdrastveni portal rekao da je tajna njegova zdravlja u tome što je cijeli život kontrolirao svoj indeks tjelesne mase. “On ima manje od deset posto tjelesne masnoće što je fascinantno,” rekao je liječnik. Sam Eastwood kaže da je ostao vitalan jer cijeli život trenira, ne jede šećere i izbjegava ugljikohidrate. Hrani se povrćem i nemasnim proteinima. “Moj otac ne jede iz užitka, “ kaže njegov sin Kyle Eastwood, “Oboijca smo takvi. Clint za doručak jede losos i smeđu rižu. A ja bih bio najsretniji da postoji neka tableta da je progutam i dobijem sve što trebam, ne bih uopće jeo.”

Osim izbjegavanja alkohola i šećera, Eastwood tvrdi da je za njega ključno što s godinama unosi sve manje kalorija. Danas jede jedan obrok dnevno, ostalo posti, i taj obrok s vremenom smanjuje povećavajući udjele povrća u odnosu na druge namirnice. I naravno, dugogodišnje i redovno treniranje. Formula vječne vitalnosti vam je prenesena, ostalo je na vama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.