Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo zašto mafijaško ubojstvo na Zrću ozbiljno ugrožava hrvatski turizam

Prilično je jasno da je ubojstvo koje se jučer rano ujutro dogodilo na Zrću dio dugogodišnjeg obraćuna ozloglašenih balkanskih kriminalnih organizacija. Plaćeni ubojica, koji se kod istražnog suca branio mentalnim problemima, likvidirao je pripadnika jednog od najbrutalnijih crnogorskih zločinačkih klanova. Ubojstvo na Zrću nije, dakle, bilo tek nasilni ispad kakav se pred zoru događa pred brojnim klubovima širom svijeta nego akt organiziranig kriminala. Što je potencijalno izrazito opasno za hrvatski turizam.

Javna sigurnost spada među strateške komparativne prednosti hrvatske turističke industrije na svjetskon tržištu. U Hrvatsku se, među ostalim, dolazi i zato što je neusporedivo sigurnija od Turske, Egipta, Tunisa  Maroka ali i Sicilije, Campanije, Puglie, Malte pa i Grčke. Hrvatska pod svaku cijenu mora zadržati imidž apsolutno sigurne zemlje. Radi se o jednom od glavnih preduvjeta za daljni razvoj hrvatskog turizma.

Hrvatska ne smije dopustiti da Jadran postane poprište sukoba balkanskih mafijaških skupina. Utoliko hrvatske vlasti trebaju biti skeptične prema velikim srpskim, ali i ruskim investitorima u naš turizam, jer oni sa sobom dovode socijalne grupe povezane s kriminalnim miljeima u tim zemljama. Utoliko veliko ulaganje jednog od najvećih srpskih tajkuna u resort u Savudriji smatramo potencijalno iznimno opasnim za istarski i hrvatski turizam. 

No, najvažnije je, kratkoročno gledajući, da hrvatske sigurnosne službe spriječe ulazak pripadnika srpskih, bosanskohercegovačkih i crnogorskih mafijaških grupa u Hrvatsku. Sigurnost turizma esencijalni je aspekt nacionalne ekonomske sigurnosti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.