Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVI TURISTIČKI DEBAKL NA BRAČU Blizu Pučišća gradi se OPG s teniskim terenima, olimpijskim bazenom i sletištem za dronove

Telegram danas izvješćuje o još jednom kolosalnom turističkom debaklu, u ovom slučaju i žestokoj prijevari koja se upravo događa na otoku Braču (prvi kolosalni debakl bio je otvaranje hotela The View, većeg od samih Postira). Telegram, dakle, piše, kako je jedan investitor na poljoprivrednom zemljištu blizu idiličnog mjesta Pučišća odlučio izgraditi uljaru. Čovjek je uredno registrirao OPG i dobio sve dozvole za gradnju. Međutim, iz projekta  je jasno da se radi o luksuznoj turističkoj vili, s teniskim igralištima i sletištem za dronove, olimpijskim bazenom i wellness dvoranom.

Nadležni županijski državni službenik kazao je Telegramovim novinarima kako je posve jasno da je riječ o muljaži i prijevari, ali da on tu ništa ne može učiniti, jer su zakoni nedorečeni, manjkavi i tako dalje. Slijedi nagradno pitanje. Što, u slučaju bračkog OPG-a s wellnessom, olimpijskim bazenom i teniskim terenima može učiniti ministrica turizma?

Naime, Nikolina Brnjac dobar dio nove hrvatske turističke strategije temelji na održivosti, ekologiji i borbi protiv apartmanizacije i preizgrađenosti. Brački OPG s teniskim igralištima i olimpijskim bazenom tipičan je primjer apartmanizacije pod krinkom poljoprivredne proizvodnje. Hoće li ministrica zaustaviti ovaj projekt? 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.