Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šugov 90-minutni seating ružan je primjer eksploatacijskog ugostiteljstva, koji duboko kompromitira hrvatsku gastro scenu

Bezbroj restorana posvuda u svijetu posjetiteljima ograničava vrijeme za večeru. Pritisak gostiju često je presnažan, pa restorani nemaju drugog izbora nego prodavati više seatinga u jednoj večeri. Međutim, dobar profesionalni običaj nalaže da seating za večeru ne smije trajati manje od dva sata (tu ne mislimo ma pizzerije i slične formate).

Začetnici i šampioni globalnog gastrotainmenta od Hakkassana i Zume do Bagatelle, omogućuju gostima barem dva sata mirnog sjedenja, dok goste koji tek čekaju stol smještaju za bar, miješaju im koktele i tako dodatno povećavaju promet.

Praksa splitskog restorana Šug, koji prodaje stolove na 90 minuta, u što se sinoć uvjerio novinar Kulta Plave Kamenice, potpuno je nedopustiva. Riječ je o tipičnom primjeru eksploatacijskog sezonskog ugostiteljstva kakvo, zapravo, dubinski kompromitira splitsku restoransku scenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.