Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barmeni Dorijan Skoblar i Matej Šimanić u Rijeci su otvorili Apothecu, novi bar inspiriran speakeasy žanrom

U Rijeci u ulici Ante Starčevića, između fontane na Jelačićevu trgu i početka Korza, u prostoru nekadašnje ljekarne u srpnju je otvoren je koktel bar Apotheca. Koncept Apothece, inspiriran prohibicijom i speakeasy žanrom, potpisuje poznati riječki barmen Dorijan Skoblar, a glavni barmen je Matej Šimanić.

Skoblar i Šimanić surađivali su i u prvom riječkom craft baru Three Monkeys, Šimanić je bio glavni barmen restorana Nebo, dok je Skoblar je u međuvremenu vodio bar Theatro. Skoblar i Šimanić, dakle, ne odustaju od uvjeravanja riječke publike da prihvati kulturu koktela. Baristica Apothece je Sara Sabo, Šime Vukoša odgovoran je za ponudu vina, a tim zaokružuje konobar Ivan Muškardin.

Odabir speakeasy teme za Apothecu čini se logičan, jer prirodno spaja klasične i progresivne koktele, promovira slađe koktele, ponekad sa značajnim udjelom voćnih miksera što je racionalno za publiku koju tek treba inicirati, a i podrazumijeva živu glazbu i atmosferu slobodnog provoda. Uostalom, u atmosferu Rijeke subverzija i nostalgija prirodno se uklapaju. Apotekarski dio koncepta Apothece odnosi se na bitere, sirupe, ekstrakte i ostale pripravke koje u Apotheci rade sami. Nadamo se da će Apothecin talentirani tim uvjeriti Riječane da daju šansu dobrim koktelima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.