Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bibich je lansirao vino u limenci. Njegov rose od syraha prodaje se na djucewines.com

Djuce je internetska vinoteka specijalizirana za vina iz limenki. Najnovije vino u njihovoj ponudi je Bibichevo. Riječ je roseu od syraha iz 2021. godine, čiju je efektnu limenku dizajnirao Navot Miller. 12 limenki prodaje se za 53 eura. Djuce u svom proglasu kažu da su se odlučili posvetiti vinima u limenci jer ljudima žele ponuditi kvalitetu i dostupnost s manje utjecaja na okoliš. Vina u limenkama sve su popularnija, jer su praktična za nošenje izvan kuće, ne mogu se razbiti, brzo se hlade i limenke ih štite od svjetla.

Aluminijske limenke u atmosferu, tvrde u Djuceu, šalju 79 posto manje stakleničkih plinova.  “Ne šalimo se. Aluminij je nevjerojatna ambalaža. Čak je 28 puta efikasniji u reciklaži od boca,” pišu na svojoj web stranici, “Tri četvrtike svog aluminija koji se rudari još uvijek se reciklira i koristi. Prelaskom s boca na limenke emisije CO2 smanjuju se za 79 posto.” Vina koja prodaju pakirana su u limenke od 250 mililitara, “sveti gral pakiranja” koji omogućava raznolikije pairinge i lakše nošenje u torbama. Među prvim poznatim vinarima u svijetu vina u limenkama izbacio je Francis Ford Coppola, a danas se, posebno u Americi, prodaju milijuni limenki.

Vino u aluminiju teško će se probijati na konzervativnim tržištima poput hrvatskog koje se još ne može pomiriti ni s navojnim čepovima. Za razvoj ovog trenda ključni će biti izbor vina jer ne može se baš svako vino prodavati u limenci, i kvaliteta limenki kako vino ne bi došlo u interakciju s metalom. U svakom slučaju, limenke se trenutno pokazuju praktičnim izborom za masovnija, lakša vina za neobavezno konzumiranje.  

Foto/Screenshot djuce.com

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.