Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ivan Tartaro iz Mana2 ušao je u regionalno finale natjecanja S.Pellegrino Young Chef

Restoran ManO2 objavio je da je njihov junior sous chef Ivan Tartaro prošao prve kvalifikacije na prijavama i predstavljat će Hrvatsku na regionalnom finalu S.Pellegrino Young Chefa, najutjecajnijeg natjecanja mladih kuhara na svijetu. 

Ivan Tartaro nastupit će s jelom Grounded Roots. Kako piše u njegovom predstavljanju koncepta, jelo je inspirirano jesenskom mikrosezonom u kontinentalnoj Hrvatskoj, koju obilježavaju šumske gljive, divlje bilje i povrće. Budući da radi u Manu2 gdje su fermentacije ključni dio rukopisa a zero waste pristup se provodi dosljedno, jelo Grounded Roots predstavlja i tu filozofiju. I

van Tartaro školovao se u International Culinary Centeru u New Yorku i radio i nekoliko njujorškim restorana, u Hrvatskoj je radio u Soi Fusionu, Takenoku i sada u Manu2. Regionalno finale S.Pellegrino Young chef održat će se u Hrvatskoj, u žiriju je chef rovinjskog Cap Aurea Jeffrey Vella. Prvi hrvatski predstavnik na S.Pellegrino Young chefu bio je chef Neba Deni Srdoč s mentorom Tvrtkom Šakotom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.