Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas se zatvara Slatkopis Petre Jelenić u gornjigradskom bistrou Brokenships

Slatkopis glasovite slastičarke Petre Jelrnić jedini je hrvatski lokal u kojem su se deserti posluživali kao cjelovita, glavna jela. U Slatkopis ste mogli otići na ozbiljnu, gastronomsku večeru sastavljenu isključivo od slatkih jela. Već je i zato Slatkopis predstavljao jedinstvenu zagrebački gastronomsku atrakciju. Deserte poput Tri sestre i inovativne verzije Pavlove dugo ćemo pamtiti.

Slatkopis se danas zatvara. Slatkopis je zamišljen kao dvomjesečni pop up projekt. Predviđeni rok  nažalost upravo prolazi. Što vlasnike Brokenshipsa, lijepog bistroa na Katarininom trgu, ponovo suočava sa srateškim problemom: što je Brokenships i je li održiv.

petra-jelenic
Petra Jelenić

Podsjetimo, prvi chef Brokenshipsa bio je Tvrtko Šakota. Šakota je ondje radio nekoliko mjeseci, prije otvaranja vlastitih restorana i odmah je okupio vojsku obožavatelja umjereno modernih verzija tradicijskih zagrebačkih jela. Šakotu je naslijedio Matija Jagić koji je vrlo dobro kuhao, dok su se kasniji su se chefovi pokušali držati Šakotinih naputaka i ideologije ali kopija je uglavnom lošija od originala.

Uslijed lockdowna i poslije potresa Brokenships nije uspijevao obnoviti stalni servis. Restoran se povremeno otvarao i zatvarao. Kane li zaista pretvoriti Brokenships u ozbiljan, funkcionalni restoran, vlasnici bi se morali prestati oslanjati na poznate chefove konzultante koji dođu i odu, nego bi trebali formirati stalni profesionalni tim, koji može dulje vrijeme voditi Brokenships.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.