Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Popularni restoran Kvatrić znatno se popravio. Jučer smo ondje jeli vrlo dobar bečki i fine štrukle

Restoran Kvatrić na Kvaternikovu trgu jedan je od popularnijih u Zagrebu. Ova gostionica velike tvrtke Catering Kvatrić goste privlači niskim cijenama, prilično velikim porcijama i širokim izborom ” domaćih ” jela, uz pokoji iskorak u sasvim drukčiji rukopis poput vitella  tonnata.

Kvatrićev je duhogodišnji problem bio, međutim, u tome što njihovi kuhari nisu znali kuhati. Prije pet ili šest godina ondje smo dobili jedan od najgore pečeniih bifteka ikad u Zagrebu. U ono vrijeme Kvatrić nije imao ni pravu vinsku listu: držali su tek nekoliko buteljki. Danas se gotovo sve promijenilo, i to na bolje, osim cijena koje su i dalje masovno prihvatljive.

Teleći bečki košta 75 kuna što je smiješno jeftino , biftek od 250 grama 135 kuna, što je jeftinije nego u pivnicama Budweiser i Bir, a pašticada 85 kuna, koliko je koštala u Vinodolu ne prije inflacije nego prije pandemije.

Vinska lista bitno je sadržajnija nego u ranijim godinama, sa solidnim izborom vina na čaše: jučer su se na čaše točile Fakinove, Coronicine i Benvenutijeve malvazije. I hrana je postala tehnički prilično korektna. Teleći bečki imao je savršeno hrskavu, blago napuhnutu koricu i mekano meso koje, srećom, nije bilo pretanko istučeno. Zapečene štrukle s posipom od čvaraka bile su sasvim fine i zaista prevelike čak i za jednu dosta gladnu gošću.  Juha od vrganja servirana u kruhu također je bila dobra.

Kvatrić trenutno isporučuje hranu koja vrijedi više nego što košta, pa nije neobično da je i jučer bio pun. Kuhinja bi trebala raditi na čišćim, preciznijim prezentacijama i promijeniti neke anakrone recepture, poput stavljanja svinjetine u pljeskavicu. Vlasnici bi, pak, trebali investirati u uređenje interijera i terase, koji se doimaju pomalo zapušteno.  No, Kvatrić je zaista značajno napredovao.

Chefica restorana Kvatrić sada je Kata Mičanović, vrijedna veteranka mnogih dobrih zagrebačkih kuhinja; gospođa Mičanović u Baltazaru nam je svojedobno pekla nezaboravan štrudl od šljiva. Bilo bi zgodno da ga ovo ljeto uvede na Kvatrićev jelovnik.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.