Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UKRAJINSKI VOTKOVOD Čovjek švercao votku preko granice kroz cijev dugačku 300 metara 

Ukrajinski granični policajci u patroli u blizini grada Podilsk na jugoistoku zemlje otkrili su prilično originalnu instalaciju za šverc votke preko granice, piše EurAsian Times. U priopćenju Južnog regionalnog odjela Državne granične službe navodi se da je ilegalna cijev otkrivena kad su graničari primijetili “karakteristični miris alkohola”.

U priopćenju se nastavlja: “300 metara polietilenske cijevi protezalo se od državne granice ispod zemlje u smjeru privatne kuće 32-godišnjeg državljanina Ukrajine… otkriveni vod korišten je za ilegalni prijenos alkohola u Ukrajinu iz Pridnjestrovlja segmenta moldavsko-ukrajinske granice.”

Ne zna se koliko dugo ovaj votkovod radi niti jesu kroz njega prebacivali neki određeni brend votke. Vlasnik cijevi je uhićen i pod istragom je za šverc i pokušaj podmićivanja službene osobe. U izjavi je navedeno da će cijev biti demontirana.

Iako je invazija na Ukrajinu stvorila nove šanse za šverc, ova metoda s cijevima poznata je još iz Sovjetskog Saveza.  Estonska je policija 2008. otkrila dva kilometra dugu cijev kojom se votka slala iz Rusije u Estoniju da bi se izbjegle trošarine.  Još jedna cijev za votku pronađena je između Kazahstana i Kirgistana 2013. godine

Zbog rata, dostupnost alkoholnih pića u Ukrajini je ograničena zbog izvanrednog stanja. Na nekim frontovima zapovjednici su potpuno zabranili alkoholna pića, ali u Ukrajini j0š ima destilerija koje rade. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.