Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

TESTIRALI SMO Chandon Garden Spritz veliki je ljetni hit i potencijalni aperitivni klasik

chandon-g

Chandon je grupacija šest vinarija iz šest zemalja, Kalifornije, Argentine, Brazila, Australije, Kine i Indije. S obzirom na Chandonovu prisutnost na tržištu pjenušaca i trendove, očekivalo se da će i ranije ući u segment ready to drink pića. Kažu da im je trebalo nekoliko godina kako bi dobili upravo ono što su htjeli s Chandon Garden Spritzom. 

Iako po brendingu i nazivu odmah pomislite da će Chandonov Garden Spritz biti nešto slično klasičnim talijanskim aperitivima, riječ je o bitno drugačijem i nešto supstancijalnijem piću.

U prvom planu je pjenušac, obogaćen više herbalnim nego voćnim aromatima i raskošnim, elegantnim aromama španjolskih naranči. Iako naranče iz Valencije nose njegov karakter, u Chandon Garden Spritzu nisu koristili nijedan dio naranče osim macerata kore. Štoviše, na svojim se web stranicama hvale da su ostale dijelove iskoristili za kompost za vinograde. 

Baza Garden Spritza je pjenušac iz Mendoze, od 47 posto chardonnaya, 33 posto pinot noira i 20 posto semillona. Bitteri u Garden Spritzu napravljeni su po posebnim recepturama od naranči, bilja i začina, uključujuči gorki amargo (kvasija), kamilicu, kardamom i papar. Svaka komponenta macerirana je zasebno u grožđanom destilatu. Naranče se beru u kolovozu pod nadzorom Chandonovih enologa, koji su zaslužni i za tehnike ekstrakcije. U Chandonu kažu da su naranče proučavali kao grožđe da bi odredili uvjete branja i postupke za dobivanje bittera. Sušena i svježa narančina kora maceriraju se zajedno, a blend bittera se radi neposredno prije buteljiranja pjenušca kako bi ostao što svježiji. Okusi i arome u Chandon Garden Spritzu elegantni su i perfektno balansirani, riječ je o slađem piću ali nipošto sirupastom, jasna kiselina pjenušca odlično drži strukturu u suradnji s blagom ali preciznom gorčinom bittera, a naranča je raskošna, profinjena i osvježavajuća.

Chandon Garden Spritz uspješno utjelovljuje ideal ready to drink pića, a to je da u jednom potezu u čašu možemo natočiti kompletno, slojevito i balansirano piće koje daje okus i osjećaj koktela koji vam je upravo napravio barmen.

Chandon Garden Spritz najbolje je piti samo s nekoliko kocki leda i jednostavnim garnishem od citrusa ili ako želite, s ružmarinom. Što se hrane tiče, prva asocijacija kad ga pijemo je začinjena laganija azijska hrana. Chandon Garden Spritz je veliki ljetni hit, a potencijalno i aperitivni klasik. Chandon Garden Spritz u Hrvatskoj distribuira MIVA.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.