Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slobodna Dalmacija tvrdi da su Nijemci potpuno šokirani cijenama u Hrvatskoj. Možda zato što je pivo duplo jeftinije nego u Njemačkoj

craft-pivo-tocenje

Na portalu Slobodne Dalmacije pročitali smo naslov koji tvrdi da su siroti Nijemci potpuno šokirani cijenama u Hrvatskoj. Naslov se temelji na jednom izvještaju Bavarskog radija o inflaciji u Hrvatskoj, u kojem se kaže da čaša piva u Zagrebu sada košta 2,50 eura, a večera za četvero 93 eura.

Prvo, te su cijene bitno niže nego u Njemačkoj. Baš smo danas na frankfurtskom aerodromu, prepunom turista, platili mali Peroni, sasvin prosječno pivo za 4,90 eura.

Prije toga popili smo capuccino i svježi sok od naranče, što smo platili devet eura. Siroti Nijemci trebali bi, dakle, biti šokirani cijenama u Hrvatskoj, koje su prema Bavarskom radiju dvostruko niže nego u Njemačkoj?

Drugo, na moru je loše pivo uglavnom skuplje od 2,50 eura, a četvero će ljudi vrlo teško pojesti nešto pristojno za 93 eura pogotovo ako uz ručak ili večeru naruče i vino.

Beskrajno bedasti naslov iz Slobodne Dalmacije, koji je namjerno netočan, bila bi jedina blago šokantna činjenica u cijeloj ovoj informaciji, da na takve stvari već nismo pomalo navikli.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.