Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tattva je najciviliziranije mjesto na gastronomski besprizornom Zrću

Prehrana na našoj svjetski najpoznatijoj plaži Zrću, je blago rečeno užasna. Redovi kućica koji nude najgori mogući junk i fast food. Upravo u takvom ambijentu, prije svega namijenjenom stranim partijanerima, vlasnik Boškinca i idejni začetnik onoga što je danas Zrće, Boris Šuljić pokušava ponudu hrane podići na višu razinu.

Njegova Tattva drukčija je od svega što se nudi na ovoj u medijima nepotrebno zloglasnoj plaži. Prije svega Tattva očarava svojim ambijentom. Ideja Tattve je u potpunosti pogođena vremenu i prostoru. Prekrasni beduinski šator stvara spasonosni hlad, a interijerom dominira kamen i pijesak kako i doliči otoku ogoljenom poput Paga. Lokal je raspoređen na više zona, poput one u kojoj možete popiti koktele i ležati na udobnim jastucima te klasične restoranske zone gdje se nalazite na povećim stolovima. Atmosfera uz idealno pogođenu glazbu je zabavna i priliči Zrću. Ukratko u Tattvi se osjećate kao da ste došli u VIP odjeljak festivala poput Coachelle, što mlade ljude koji dolaze na Zrće privlači više nego išta drugo. 

Hrana Tattve je, također, nešto što ju izdvaja od svoje konkurencije u kojoj se nalazi. Za početak smo probali platu koja predstavlja domaće namirnice. Dalmatinski pršut, nezaobilazni paški sir, aromatizirani maslac, burata s domaćim pestom i prepečeni kruh vrlo vjerojatno je najbolji i najciviliziraniji tanjur koji možete pojesti u krugu nekoliko kilometara. Tattva još nudi i riblju varijantu plate na kojoj se nalazi tartar od tune, kozice, hobotnica i ceviche od brancina.

Za glavno jelo naručili smo steak i brancina s puno povrća. Opet najkompetentnija jela koja možete pojesti na plaži gdje vas uglavnom nude pizza cutovima i sendvičima. Oba jela su korektna i precizno napravljena. Steak je propisno odstajao nakon pečenja i nije krvario po tanjuru, a i imao je doista lijep rozi presjek iako izvana nije bio dovoljno zapečen. File brancina je, također, profesionalno napravljen, a uz njega ide i svilenkasti pire od batata. Uz ova dva jela predložili bismo samo neke od pet francuskih glavnih umaka, poput hollandaisea ili espagnolea (odnosno njegove varijacije demi-glaca). Uz taj dodatak, jela Tattve bi se podigla na gastronomski višu razinu. No, možda bi to bio dodatni trošak koji publiku Zrća ne zanima. 

Vinska karta je logično naslonjena na Boškinac i njegova vina s ponešto Moet šampanjaca. Tattva, također, nudi zabavne koktele koji osvježavaju ljeti. Tako možete uživati u odličnoj atmosferi i popiti nekoliko kvalitetnih koktela. 

Prošlogodišnji duhoviti Šuljićev post kojim traži junake i junakinje ugostiteljstva za rad je očigledno uspio. Konobari su zabavni, duhoviti i u potpunosti pripadaju mjestu poput Tattve, a k tome znaju i osnove ugostiteljstva, te hranu i vina koja nude. 

Što se tiče samog Zrća ono je u šest popodne bilo sablasno prazno. Parking se nađe gotovo odmah, a klubovi su relativno prazni. Prije pandemije poslijepodnevni sati na Zrću su značili kupanje u moru, svepopularni pjena party u klubovima i uživanje u velikim količinama koktela. Ne znamo ako je danas bila iznimka ili se koncept promijenio, ali morat ćemo se vratiti u večernjim satima kako bismo vidjeli pravo stanje i posjećenost glavnog party mjesta na Jadranu.   

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.