Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

La Pentola je, čini se, jedini dobar restoran na makarskoj šetnici

Makarska šetnica uz plažu lijepo izgleda: puna je cvijeća, zelenila i pristojno uređenih barova i restorana. Jedino što ni u jedan od tih restorana i fast foodova ne želite ući ako vam je stalo do hrane. Među lokalima koji se ističu ne baš mirisnim kebabima, ružnim natpisima za ‘originale italiana pizzu’ i bastardnin jelovnicima koji obuhvaćaju chicken curry i lubina na dalmatinski, decentnošću i preciznim konceptom odskače jedino La Pentola.

La Pentola je Valamarov brend ambicioznijih street food restorana, koji je nastao u Poreču prije nekoliko godina. Originalna Pentola na porečkoj plaži svojedobno je držala dvadesetak ozbiljnih svjetskih piva, uključujući Orval i Sierra Nevadin Torpedo.

Pentola je zamišljena kao civilizirano mjesto za pizze, paste, burgere i salate, s još nešto jela opće prakse. S obzirom na loše stanje lokalne restoranske scene, makarska je Pentola izašla iz gastronomskih cjenovnih granica žanra, pa smo na jelovniku na šetnici uočili hlapa i fiorentinu, dva luksuzna i skupa jela.

Mi smo se ipak odlučili držati Pentolinih žanrovskih usmjerenja; ručali smo salatu od slanutka i kozica i fritto misto. Salata je bila svježa i lagana, a fritto misto jako velik, hrskav, s puno neodoljive pržene ribe, kozica i liganja, i s više nego korektnim pomfritom. Ovaj ljetni ručak za dvoje u rashlađenoj Pentolinoj blagovaonici platili smo 466 kuna, uključujući butelju Sladićeva Debita, crveni San Servolo, puno Jane i capuccino.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.