Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Gradska plinara poslala je Mati Jankoviću račun na 97.000 kuna. Sol ima dva plinska roštilja i jedno plinsko kuhalo za pastu

Danas smo ručali u novoj Soli u zagrebačkoj Gradskoj kavani. Hrana je uobičajeno izvrsna; chef Janković i njegov tim uspjeli su zadržati visoke profesionalne standarde usprkos golemoj gužvi. Kroketi s janjetinom i graškom možda su najukusnije Jankovićevo jelo za Sol.

Točno je da se hrana čeka malo dulje, ali Sol je i danas bila prepuna, pa je to razumljivo. Velika gužva i dobar cash flow trebali bi chefa i restoratera činiti sretnim i zadovoljnim. Međutim, Mate Janković danas je bio ozbiljno šokiran.  Dobio je račun za plin od 97.000 kuna.

sol-janjetina
Kroketi s janjetinom i graškom

E sada, Sol nije plinski restoran. Veći dio kuhinje radi na struju, osim dva plinska roštilja i kuhala za tjesteninu. Mate Janković prvo se nadao da je riječ o pogreški. Kasnije je doznao da ventilacijski sustav u Gradskoj kavani radi na plin. Pitanje je, međutim, kakve bi promete restoran trebao raditi da bi mogao plaćati plinske račune od stotinjak tisuća kuna.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Gradska plinara poslala je Mati Jankoviću račun na 97.000 kuna. Sol ima dva plinska roštilja i jedno plinsko kuhalo za pastu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min