Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gradska plinara poslala je Mati Jankoviću račun na 97.000 kuna. Sol ima dva plinska roštilja i jedno plinsko kuhalo za pastu

Danas smo ručali u novoj Soli u zagrebačkoj Gradskoj kavani. Hrana je uobičajeno izvrsna; chef Janković i njegov tim uspjeli su zadržati visoke profesionalne standarde usprkos golemoj gužvi. Kroketi s janjetinom i graškom možda su najukusnije Jankovićevo jelo za Sol.

Točno je da se hrana čeka malo dulje, ali Sol je i danas bila prepuna, pa je to razumljivo. Velika gužva i dobar cash flow trebali bi chefa i restoratera činiti sretnim i zadovoljnim. Međutim, Mate Janković danas je bio ozbiljno šokiran.  Dobio je račun za plin od 97.000 kuna.

sol-janjetina
Kroketi s janjetinom i graškom

E sada, Sol nije plinski restoran. Veći dio kuhinje radi na struju, osim dva plinska roštilja i kuhala za tjesteninu. Mate Janković prvo se nadao da je riječ o pogreški. Kasnije je doznao da ventilacijski sustav u Gradskoj kavani radi na plin. Pitanje je, međutim, kakve bi promete restoran trebao raditi da bi mogao plaćati plinske račune od stotinjak tisuća kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.