Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

JELO MJESECA El Torov otvoreni beef taco idealan je za ljeto jer spaja snagu bifteka sa svježinom pico de galla i slatkoćom pečene paprike

el-toro-beef-taco

Ljetni jelovnik zagrebačkog El Tora velikim se dijelom oslanja na predjela, što je logično. Po ovim je vrućinama teško naručivati velika glavna jela. Predjela, s druge strane, mogu funkcionirati kao tanjuri za sharing, ali i kao samostalna jela kad se ne želite prejesti. U nizu ljetnih El Torovih predjela posebno dobro funkcionira otvoreni beef taco.

Beef taco zapravo je otvoreni sendvič, na podlozi od tvrde, hrskave tortilje. Otvoreni beef taco ujedinjuje prirodnu snagu trakica crveno pečenog bifteka, s kiselinom pico de galla, i ljetnom slatkoćom narančaste kreme od pečenih paprika. Zelena krema od korijandera ovom supstancijalnom a opet razmjerno laganom ljetnom receptu donosi egzotični herbalni element.

Otvorenom beef tacu nedostaje ljutina koju on prirodno traži, no to je posljedica konzervativnog stava zagrebačke restoranske publike prema boljim čilijima. Ovaj se namjerni nedostatak može ispraviti ako zanolite konobare da vam donesu El Tacov kućni ljuti umak. Dakle, ne onu notornu srirachu koja ionako nije ljuta, nego kućni ljuti umak.

Otvoreni beef taco košta 85 kuna i držat će vas snažnim i energičnim cijeli dan. Uz beef taco pili smo naš omiljeni rose Saints Heels, koji je dovoljno gust i čvrst da se može servirati uz krvavi biftek.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

JELO MJESECA El Torov otvoreni beef taco idealan je za ljeto jer spaja snagu bifteka sa svježinom pico de galla i slatkoćom pečene paprike

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min