Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Taste of India, novi zagrebački indijski restoran jako je jeftin, koristi loše sastojke, pušta groznu glazbu i zapravo ne drži vina. Ali znaju kuhati

Taste of India drugi je restoran Bombay Grilla, popularne indijske gostionice u Tkalčićevoj ulici. Taste of India otvorio se u podrumu na uglu Boškovićeve i Palmotićeve, gdje je svojedobno radio vrlo dobar gastronomski bistro Sorisso. Zatim se u taj prostor uselio Eggspress, čiji meni još uvijek stoji s desne strane stepenica na ulazu u Taste of India, što je pomalo zbunjujuće.

Taste of India tipičan je angloindijski restoran: dahl, samose, pakore, par curryja, tandoori i biryani. Cijene su antiinflacijski niske. Nismo sigurni da smo na meniju vidjeli i jedno jelo skuplje od deset eura. Sastojci su loši. Janjetina ( zapravo ovčetina) u biryaniju bila je nedopustivo žilava. Kozice u curryu bile su gumaste. Vinske karte nema. Taste ot India drži samo dva vina i to u bocama od litre. Riječ je o onom groznom makedonskom televizijskom vrancu Vinea i o solidnoj graševini Iločkih podruma. Među pivima, ističe se samo Cobra.

Glazba je dosta nevjerojatna. Prvih pola sata slušali smo najgori hrvatski turbo folk tipa Nives Celzijus, da bi se zatim puštala anakrona domaća zabavna glazba. Ovakvim izborom glazbe Taste of India može rastjerati dobar dio gostiju, osobito onih mlađih. Uz sve ove zamjerke, Taste of India ima i jednu stratešku prednost. Znaju kuhati.

Curry od kozica imao je snažan okus temeljca od rakova i kontinuiranu ljutinu, koja zaista traje minutama i stalno se lagano pojačava. Voljeli bismo da je curry bio još značajno ljući, no ni ovo izdanje nije loše. Biryani je, pak, imao distinktivan okus po ovčjoj masnoći, što je kompliment jer govori o autentičnosti recepta.  Ovčji biryani  mora biti pun ovčje masnoće. Riža i naan bili su tehnički besprijekorni.

Uz puno ulaganja u kartu pića i ponešto investiranja u kvalitetnije sastojke, Taste of India mogao bi postati solidan restoran.

TASTE OF INDIA

Boškovićeva, Zagreb

HRANA 3/5  VINA I DRUGA PIĆA 0/5  SERVIS 3/5  AMBIJENT 3/5 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.