Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lauba će idućeg vikenda biti ružičasta. Vraća se Pink Day, jedini hrvatski festival rosea

Nakon dvije pandemijske godine, festivali i gastronomski event ruše rekorde posjećenosti. Pink Day bio je jedan od najposjećenijih i prije pandemije, a sove godine u devetom, osvježenom izdanju, opravdano može očekivati svoj novi rekord.

Pink Day, prvi hrvatski festival rosea koji je pokrenula udruga Women On Wine,  jedan je od najomiljenijih vinskih festivala u Hrvatskoj, jer se odvija u najljepše proljetne dane, promovira druženje uz vesela ružičasta vina, ležeran je i šarmantan. 

Nakon jednogodišnje pauze zbog korona virusa, Pink Day će se ove godine održati u zagrebačkoj Laubi, u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja. Pink Day međunarodnu izložbu ružičastih vina tradicionalno prati Green in Pink, festival ekstradjevičanskih maslinovih ulja. Novost na Pink Dayu ove godine je Pink Mixology, dio festivala posvećen ružičastim ginovima, tonicima i koktelima.

Još jedna novost je suradnja s Vinotrade Acrobat Portfolio Tastingom (VAPT), festivalom najprestižnijih svjetskih vina koji je ovoga proljeća imao impresivnu premijeru u Opatiji. Poznati After Party Pink Daya ove će se godine održati na otvorenom, ispred Laube, nakon završetka izlagačkog dijela festivala u subotu u 19. sati. Želite li produbiti doživljaj Pink Daya, pored prilike da pokažete svoj najbolji ružičasti outfit, druženja i uživanja u roseima, možete rezervirati mjesto na nekoj od radionica, donosimo raspored.  

Subota 21.05.2022.

13.00 – 14.00
Masterclass  VAPT rosé vina powered by Premium Visa
Voditelji: Dino Kušen i Juraj Dusper

15.00 – 16.00
Maslinovo ulje: Autohtone sorte Hrvatske
Voditelj:  Edi Družetić

17.00 – 18.00
Miksologija: Pink Mixology powered by Double Dutch
Voditeljica: Natali Borić 

Nedjelja 22.05.2022.11.00 – 12.00 sati

Rosé od autohtone sorte svrdlovina powered by Ministarstvo poljoprivrede
Voditeljica: Nikolina Paleka mag. ing. agr.

Informacije o radionicama i svemu vezanom uz Pink Day možete doznati na web stranici festivala i Pink Day profilima na društvenim mrežama 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.