Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pariški Peppe ponovno je proglašen najboljom pizzerijom u Europi izvan Italije

peppe-pariz

Jučerašnje proglašenje najboljih europskih pizzerija izvan Italije, održano u Milanu u organizaciji 50 Top Pizza, proteklo je u znaku pariškog Peppea.

Peppe je drugu godinu za redom pobijedio u izboru 50 Top Pizza Europe, a Peppe Cutraro vlasnik, te kvartovske pariške pizzerie, proglašen je pizzaiolom godine.

Prije dva tjedna ručali smo kod Peppea, koji se nalazi u četvrti St. Blaise, udaljenoj oko pola sata vožnje taksijem od centra Pariza.

Riječ je o nepretenciozno ali toplo uređenoj pizzeriji s vrlo prosječnim servisom i limitiranom vinskom kartom.

Pizza je, međutim, uistinu fenomenalna, najbolja koju smo ikad igdje probali. Tijesto je upravo nevjerojatno prozračno, lagano i elastično a istodobno čvrsto i na najtanjim dijelovima.

Sastojci su visokokvalitetni i maštoviti: u Hrvatskoj, primjerice, nikada nismo dobili tako ukusan, sočan i sladak pršut na pizzi, a pojedini detalji poput meda i crumblea od badema dižu Peppeove pizze na sasvim novi razinu.

peppe-pariz

Ovdje još jednom treba ponoviti da skuplje Peppeove pizze koštaju oko 150 kuna, što je jeftinije od najskupljih  pizza u nekoliko zagrebačkih pizzerija. O Dubrovniku da ne govorimo.

Zagrebački Franko’s Pizza & Bar drugi je put zaredom ušao među 50 najboljih pizzerija u Europi, osvojivši 45 mjesto. Evo pet najboljih europskih pizzerija izvan Italije u izboru 50 Top Pizza.

  1. Peppe, Pariz
  2. Fratelli Figurato, Madrid
  3. 50 Kalo, London
  4. Baest, Kopenhagen
  5. Sartoria Panatieri, Barcelona 
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.