Jučerašnje proglašenje najboljih europskih pizzerija izvan Italije, održano u Milanu u organizaciji 50 Top Pizza, proteklo je u znaku pariškog Peppea.
Peppe je drugu godinu za redom pobijedio u izboru 50 Top Pizza Europe, a Peppe Cutraro vlasnik, te kvartovske pariške pizzerie, proglašen je pizzaiolom godine.
Prije dva tjedna ručali smo kod Peppea, koji se nalazi u četvrti St. Blaise, udaljenoj oko pola sata vožnje taksijem od centra Pariza.
Riječ je o nepretenciozno ali toplo uređenoj pizzeriji s vrlo prosječnim servisom i limitiranom vinskom kartom.
Pizza je, međutim, uistinu fenomenalna, najbolja koju smo ikad igdje probali. Tijesto je upravo nevjerojatno prozračno, lagano i elastično a istodobno čvrsto i na najtanjim dijelovima.
Sastojci su visokokvalitetni i maštoviti: u Hrvatskoj, primjerice, nikada nismo dobili tako ukusan, sočan i sladak pršut na pizzi, a pojedini detalji poput meda i crumblea od badema dižu Peppeove pizze na sasvim novi razinu.
Ovdje još jednom treba ponoviti da skuplje Peppeove pizze koštaju oko 150 kuna, što je jeftinije od najskupljih pizza u nekoliko zagrebačkih pizzerija. O Dubrovniku da ne govorimo.
Zagrebački Franko’s Pizza & Bar drugi je put zaredom ušao među 50 najboljih pizzerija u Europi, osvojivši 45 mjesto. Evo pet najboljih europskih pizzerija izvan Italije u izboru 50 Top Pizza.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.