Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Petra Jelenić objavila je da u lipnju otvara popup slastičarnu u prostoru Brokenshipsa na Gornjem gradu

petra-jelenic

Petra Jelenić, najpopularnija hrvatska slastičarka, jučer je na društvenim mrežama objavila da u lipnju otvara pop up slastičarnu u prostoru bistroa Brokenships na zagrebačkom Gornjem gradu.

Pop up slastičarna gospođe Jelenić zvat će se O slatkom by Petra Jelenić. Posebno je zanimljivo da se slastičarna otvara u ljeto, kad se veći dio ugostiteljske zajednice seli na more. Vlasnici Brokenshipsa i Petra Jelenić očito računaju da će ovog ljeta stranci masovnije posjećivati Zagreb. Budući da strani turisti redovito obilaze Gornji grad, ideja o otvaranju pop up slastičarne za ljetnu sezonu mogla bi se pokazati komercijalno uspješnom.

Petra Jelenić mnogo je godina u samom vrhu hrvatskog slastičarstva. Njena slastičarna Mak na Konac u Dukljaninovoj ulici, gdje se danas nalazi Noelova pekarnica, svojedobno je bila toliko popularna da  nije mogla ispunjavati sve narudžbe.

Na vrhuncu popularnosti Mak na konac trebao je otvoriti još jednu slastičarnu u centru; to se nažalost nije dogodilo, brend se ugasio, a gospođa Jelenić počela je raditi u velikim hotelskim grupama, prvo u Blue Sunu a zatim u Maistri, gdje je među ostalim bila pastry chefica u Cap Aureu. Snimila je i vrlo dobru TV seriju Slatka kuharica. 

Otvaranje nove, pa makar i pop up slastičarne Petre Jelenić radosna je vijest za sve zagrebačke ljubitelje autorskih kolača.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.