Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak 13. svibnja počinje Urbanovo, najvažnija međimurska vinska manifestacija. Evo zašto ga treba posjetiti

Sve počinje sutra, dvodnevnim Međunarodnim ocjenjivanjem vina koje najavljuje Urbanovo, najvažniju međimursku vinsku manifestaciju. S novom generacijom ambicioznih vinara i modernih vinarija, Međimurje, regija nekad poznata uglavnom po rinfuznim vinima, danas proizvodi neke od najboljih hrvatskih pjenušaca i svježih bijelih vina. Svi najvažniji međimurski vinari tijekom ovogodišnjeg Urbanova otvaraju podrume i dolaze na Festival pušipela u Štrigovu, što je izvrsna prilika da otkrijete energičnu novu međimurske vinsku scenu.

Međunarodno ocjenjivanje vina održat će se u Restoranu Terbotz, bazi gospodina Branimira Jakopića, jednog od najvažnijih međimurskih vinara srednje generacije čije su graševine i pušipeli postavljali standarde kvalitete u Međimurju. Od 6. do 15. svibnja u sklopu Urbanovo gurman tjedna restorani će imati posebne menije i cijene, a centralni događaj, Festival pušipela, održat će se od 13. do 15. u Domu kulture Štrigova. U danima otvorenih podruma (20. i 21. svibnja) i na Festivalu pušipela od 13. do 15. svibnja, moći će se kušati izvrsni pjenušci, sauvignoni, bijeli pinoti, chardonnayi i naravno pušipeli više od 20 vinarija, među njima Davida Štampara i Roberta Naprte (Solum), vinarija Dvanajščak-Kozol i Cmrečnjaka, Jakopića i niza drugih.

Jedna od većih atrakcija Urbanova svakako je doručak s pjenušcima na nevjerojatnoj lokaciji Mađerkinog brega, a za vinske partijanere u subotu u 20 sati počinje Wine&Gastro Urban Night Show sa show cookingom vinara, funky-soul bandom i međimurskim vinima po promotivnim cijenama. Urbanovo se zatvara Vinskim balom 27. svibnja, fine dining večerom s najboljim međimurskim vinima i ceremonijom otvaranja prve boce Pušipela iz berbe 2021. Cijeli program ovogodišnjeg Urbanova možete pratiti OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.