Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Tomislav Trboglav danas nam je u Chevo’su ispekao T-bone i New York strip koji spadaju među najbolje zagrebačke steakove uopće

Neugledan prostor u Zapruđu na prilazu Mostu mladosti, zadnjih se tjedana počeo pretvarati u epicentar novozagrebačke restoranske scene. Prije desetak dana pojeli smo veoma dobru pizzu u Mrs. Fogg u Metikoševoj ulici, da bi danas ručali odlične odležane steakove u Chevo’su u Adamićevoj ulici, udaljenom oko 200 metara zračne linije od Mrs.Fogg.

Chevo’s je stara novozagrebačka roštiljarna koja se preobražava u atraktivni steakhouse i bar. Chevo’s, ne bojte se, i dalje drži ćevape, pljeskavice, i burgere. Ali , pravi ponos Chevo’sa su rashladne vitirne u kojima dozrijeva govedina iz raznih dijelova svijeta.

Chevo’sov chef i suvlasnik Tomislav Trboglav raspolaže s dovoljno znanja i iskustva da spektakularizira to izvrsno meso; gospodin Trboglav radio je u Noelu 2018. godine s Goranom Kočišem. Par mjeseci kasnije Noel je dobio Michelinvou zvjezdicu. “Sa mnom su još kuhali Bruno Vokal kao sous chef, pa Jasmin koji sada vodi Fish House u Rovinju, pa još nekoliko ljudi, koji su napravili dobre karijere u inozemstvu. Nazivali smo se Spartancima, što govori o tome koliko smo mogli i htjeli raditi,” pričao nam je danas chef Trboglav,koji se po povratku iz Njemačke pridružio Chevo’su.

T-bone steak

Chevo’s nudi tridesetak steakova starih između 45 i 100 dana, različitog porijekla: tu je više škotskih angusa, pa limousine, charolais, simentalke, japanski wagyu broj 12. Broj 12 označuje najviši mogući stupnaj intermuskularne masnoće. U Chevo’su smo naručili T-bone steak od limousinea koji je bio pečen u sekundu precizno po našim željama (medium, prema plusu ), mekan, nježan i neodoljiv, i New York strip od black angusa koji je ostao jarko crven iznutra, baš kako smo tražili, i imao onaj fantastični, moćni, intoksinirajući, zanosni miris i okus dugo odležane govedine.

New York strip

Chef Trboglav očito zna što radi, što je podjednako vidjivo u tehnikama obrade govedine i u prilozima; zapačeni grah ukusniji je i teksturalno čišći nego u svm zagrebačkim roštiljarnama zajedno. Na kraju su nam kao desert donijeli famozni wagyu, koji se doslovno topi u ustima.

Wagyu

Chevo’s je danas definitivno jedan od najboljih zagrebačkih lokala za odležanu govedinu. Trebaju, međutim, nabavljati bolji kruhi i pronaći nekoga tko se uistinu razumije u vina. Vinska lista nije loša, ali je pomalo nefokusirana, s previše mladih crnih vina i s pogrešnim plavcima.  Koncentirana, odležana govedina traži odležana vina sa integritetom.

Chevo’sov odležani Negroni

Zato je, međutim, lista jakih pića neočekivano izvrsna; ona obuhvaća par rijetkih Bowmorea i Balvenieja, kao i small batch bourbone. Barmen je talentiran i ambiciozan. Chevo’s miješa desetak ili više koktela, od kojih neki odležavaju u malim bačvicama. Mi smo probali izvrsni negroni s mezcalom umjesto gina, i s blagim dodirom prošeka. Chevo’s bi uz još malo fine tuninga mogao postati velika gradska gastronomsko-barska atrakcija . Iznimno nam je drago da su se takvi lokali počeli pojavljivati u Novom Zagrebu, gdje još donedavno nije bilo ničega osim Il Seconda. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.