Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

5 NAJBOLJIH BURGERA U LJUBLJANI Pop’sov Dirty Mac odlična je gourmet verzija najpoznatijeg burgera na svijetu

burgeri-ljubljana-g1

Burgeri, vjerojatno najpopularnije jelo na svijetu nakon pizze, neprekidno evoluiraju. Od bazičnog street fooda preko kompliciranih gourmet inačica do novog medija za afirmiranje lokalnih i sezonskih koncepata i inovacija. Na prvi pogled u Ljubljani su burgeri iznimno popularni. I uistinu jesu, ali nismo vidjeli da se neki ozbiljan i ambiciozan restoran osim TaBara, pokušava pozabaviti formatom burgera. Stoga smo potragu za uistinu najjukusinijm burgerima morali fokusirati uglavnom na specijalizirane lokale, neki od kojih su se pokazali izvrsnima. Ovo je naša lista najukusnijih burgera u Ljubljani. 

1. Dirty Mac – Pop’s Burger Place 

Svi burgeri u Pop’su su fantastični, a najbolji dojam ostavlja njihova verzija vjerojatno najpoznatijeg burgera na svijetu. Dirty Mac je sočan, pun okusa i doveden na ozbiljnu gastronomsku razinu. Meso u svim burgerima je srednje pečeno kako bi trebalo i biti. Pop’s Burger Place je smješten u centru Ljubljane i njegova velika terasa je uvijek puna. Izbor craft piva je izvrstan, najbolji od svih s ove liste, i obuhvaća svaku bitnu slovensku craft pivovaru. Prilozi poput prženog luka i slatkog krumpira su također dobri. Cijene nisu niske, za burgere se kreću od 10 do 12 eura, tako da uz priloge i piće možete doći i do 20-ak eura po osobi. 

2. TaBurger – TaBar 

TaBar je gastronomski definitivno najvrijedniji lokal na ovoj listi. Njihov TaBurger je u ponudi tapasa i rade kao kao tapas. Ako ga naručite za vrijeme ručka dobijete dva komada. TaBarov burger je sočan, napravljen od vrhunskog mesa i odličnog peciva s izvrsnim umakom od karameliziranog luka, đumbira i rajčice. Kao prilog smo dobili i jako dobru kupus salatu i mrkvice u maslacu. TaBar također ima najbolju ponudu vina od svih lokala na listi. 

3. Classic Burger – Hoodburger Centar 

Hoodburger je smješten pored jedinog Michelinovog restorana u Ljubljani, Ateljea, i radi fantastične burgere. Njihov klasik burger je mekan i lagan, a opet dovoljan da vas najede i drži sitima dobar dio dana. Pecivo koje koriste u Hoodburgeru zaista je odlično, govedina je rahla i pitaju vas kako želite da je ispeku. Hoodburger bi trebao poraditi na izboru alokolnih pića, ali im limunade i ledeni čajevi nisu loši. Uređenje ima američkog utjecaja i u formatu fast fooda je , što znači da morate naručiti na blagajni i sami doći po narudžbu. Hoodburger je primjer kako brza hrana može biti itekako kvalitetna i ukusna, a omjer cijene i kvalitete i više nego zadovoljavajuć. 

4. Sven – Lars&Sven Centar 

Lars&Sven već su neko vrijeme poznati igrači na slovenskoj burger sceni. Pod neupitnim utjecajem američkog ShakeShacka, uspjeli su stvoriti franšizu koja je otvorila prostor i kod nas u Zagrebu. Njihov poslovni model je također fast food, ali temeljen na lokalnim i kvalitetnim sastojcima. Tako svaki burger u sebi ima 100% slovensko meso, koje Lars&Sven priprema točno kako želite. Naravno, uvijek uzmemo medium rare govedinu i uvijek dobijemo točno tako pripremljen. Sven još ima karamelizirani luk, jako dobru slaninu i domaći umak koji dobro idu uz burger. Ponuda priloga je i više nego dobra, a čini nam se da je uvijeni krumpir po uzoru na ShakeShackov puni pogodak kod mlađe publike. 

5. Krpan – Fany&Mary 

Krpan će biti omiljeni izbor mnogih studenata u Ljubljani. Bezobzira na to, burger je profesionalno napravljen, s finim mesom koje je skoro uvijek dobro pripreljeno i jako dobrom slaninom. Krpan također sadrži ukusan karamelizirani luk, kao i dosta dobar umak. Ostatak ponude jela i pića je prosječan. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.