Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Sol Mate Jankovića za tjedan dana useljava na oba kata Johanna Francka

Za sedam do osam dana Sol tapas bar radit će na oba kata Johanna Francka na Trgu Bana Jelačića, potvrdio nam je u petak chef Mate Janković. Tapas bar Sol jedno je od najvrućih otvorenja u Zagrebu zadnjih godina.

S minijaturnim prizemljem i kuhinjom, relativno malim podrumom i golemom terasom, objasnio nam je Janković, prostor u Margaretskoj pokazao se neadekvatnim za interes koji su Zagrepčani pokazali za Sol. Stoga će se u idućih tjedan dana Sol preseliti u veliki dvoetažni prostor restorana i kluba Johann Franck.

Johann Franck od godinama plače za dobrim gastronomskim sadržajem. Sol će na terasi postaviti i otvorenu ljetnu kuhinju na kojoj će se dovršavati jela. “Naše stalne goste već smo obavijestili o promjeni, a nove rezervacije odmah preusmjeravamo u Johann Franck. Reakcije su vrlo pozitivne,” kaže Janković. U prostoru u kojem sada radi Sol, a koji je u istom vlasništvu kao Johann Franck, Janković će postaviti cheese & wine bar koji će slično kao Sol promovirati hrvatske sireve, vina i suhomesnate proizvode. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Sol Mate Jankovića za tjedan dana useljava na oba kata Johanna Francka

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min