Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Birovi kroketi od choriza (42 kune) ovisnički dobro idu uz pivo, a nisu loši ni s vinom

Zagrebački pubovi i pivnice dijele zajednički problem: loš izbor snackova uz pivo. U brojnim lokalima koji žive od piva možete se prejedati buncekima, kobasicama ili roštiljem, ali ne možete naručiti nešto manjeg formata, k tome još pikantno, što povećava vašu potrebu za pivom i drugim alkoholima.

Moderna pivnica/pivovara Bir u Harambašićevoj ulici razvila je nekoliko malih jela, koja su prilično ukusna i dobro se slažu sa IPA-ma, lagerima i vinom.

Birov minijaturni tartar biftek s prepreličjim žumanjkom pretenciozniji je primjer pristupa pubovskim snackovima, dok su kroketi od choriza bazični, nepogrešiv primjer malih tanjura za pivnice.

Birovi kroketi hrskavi su, suhi izvana, masni, slani i žestoko začinjeni iznutra, i neizbježno traže novu rundu piva ili vina: mi smo prvo pili kućnu IPA-u a zatim vrlo dobar pošip vinarije Terra Madre s Komarne.

Birovi kroketi od choriza, koji podsjećaju na popečke od kulena Hiltonova chefa Marinka Topalovića, ovisnički su primjer nezdrave, jeftine (42 kune)  barske hrane kojoj je teško odoljeti.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Birovi kroketi od choriza (42 kune) ovisnički dobro idu uz pivo, a nisu loši ni s vinom

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min