Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Birovi kroketi od choriza (42 kune) ovisnički dobro idu uz pivo, a nisu loši ni s vinom

Zagrebački pubovi i pivnice dijele zajednički problem: loš izbor snackova uz pivo. U brojnim lokalima koji žive od piva možete se prejedati buncekima, kobasicama ili roštiljem, ali ne možete naručiti nešto manjeg formata, k tome još pikantno, što povećava vašu potrebu za pivom i drugim alkoholima.

Moderna pivnica/pivovara Bir u Harambašićevoj ulici razvila je nekoliko malih jela, koja su prilično ukusna i dobro se slažu sa IPA-ma, lagerima i vinom.

Birov minijaturni tartar biftek s prepreličjim žumanjkom pretenciozniji je primjer pristupa pubovskim snackovima, dok su kroketi od choriza bazični, nepogrešiv primjer malih tanjura za pivnice.

Birovi kroketi hrskavi su, suhi izvana, masni, slani i žestoko začinjeni iznutra, i neizbježno traže novu rundu piva ili vina: mi smo prvo pili kućnu IPA-u a zatim vrlo dobar pošip vinarije Terra Madre s Komarne.

Birovi kroketi od choriza, koji podsjećaju na popečke od kulena Hiltonova chefa Marinka Topalovića, ovisnički su primjer nezdrave, jeftine (42 kune)  barske hrane kojoj je teško odoljeti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.