Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Na Weekend Food Festivalu u Rovinju Šakota, Srdoč, Kroflin, Šuljić i Petrić predstavit će prvi Manifest hrvatske kuhinje

Zagrebački gastronomski impresario Hrvoje Petrić već nekoliko mjeseci radi na tekstu prvog hrvatskog gastronomskog manifesta. Petrić je sadržaj prvog Manifesta hrvatske kuhinje usuglašavao s vodećim hrvatskim chefovima. Manifest hrvatske kuhinje trebao bi sistematizirati glavna načela moderne nacionalne gastronomije poput lokalnosti, sezonalnosti i održivosti.

Manifest hrvatske kuhinje bit će predstavljen u Rovinju 6. svibnja na panel diskusiji u sklopu Weekend Food Festivala. Uz gospodina Petriča o Manifestu će govoriti hrvatski Chef godine Tvrtko Šakota, chef Michelinova restorana Nebo Deni Srdoč, chef Mana2 Hrvoje Kroflin i vlasnik Boškinca Boris Šuljić. Riječ je, definitivno, o još jednom važnom koraku u pocesu institucionaliziranja hrvatske gastronomske scene.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Na Weekend Food Festivalu u Rovinju Šakota, Srdoč, Kroflin, Šuljić i Petrić predstavit će prvi Manifest hrvatske kuhinje

by Kult Plave Kamenice time to read: <1 min