Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NYIOOC 2022. 14 hrvatskih ulja dosad je dobilo zlatne medalje na najvećem svjetskom ocjenjivanju maslinovih ulja

nyiooc-g

New York International Olive Oil Competition, najveće i jedno od najutjecajnijih svjetskih ocjenjivanja ekstradjevičanskih maslinovih ulja, ove godine odvija se prema novim pravilima.

Svake godine maslinari i uljari iz cijeloga svijeta u New York šalju tisuće uzoraka koje ocjenjuju stručni paneli. Ocjenjivanje traje tjednima i rezultati se čekaju tjednima. Budući da iz godine u godinu imaju sve veći broj uzoraka za ocijeniti, organizatori NYIOOC-a odlučili su od ove godine objavljivati dobitnike zlatnih i srebrnih medalja onako kako ih budu ocjenjivali. Umjesto da čekaju do kraja svibnja, proizvođači ulja moći će objavljivati svoje medalje čim one budu dodijeljene.

Tako će i rezultati za hrvatske proizvođače biti objavljivani postupno, puna dva mjeseca. Zasad su rezultati vrlo dobri. Medalje je dobilo 14 ulja, sve zlatne. Po dvije medalje dobile su Salvela za Punta Cissanu i Rošinjolu, i Lucio za Šoltanku i blend šoltanke i oblice. Ovo su hrvatska ulja sa zlatnim medaljama na NYIOOC-u 2022. Iduće rezultate objavit ćemo za dva tjedna.

Lucio Oblica & Šoltanka

Nono Remiđo Finide

Nono Remiđo Rosignola

Lucio Šoltanka

Vetta Blend

Salvela Rosignola

Salvela Punta Cissana

Brist Exclusive Selection

Bilini

Vergal

Turinela

Valencano

Utla Limited Edition

Vetta Buža

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.