Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Batak od danas u sve restorane uvodi jela za dijeljenje, po cijenama od 9 do 59 kuna

batak-g

Batak, najveći zagrebački restoranski lanac, od danas na svim svojim lokacija počinje s programom sharing plates. Radi se o nizu predjela i snackova namijenjenih dijeljenju, koji sadržajno i stilski šire gastronomski asortiman uobičajen za roštiljarne.

Od danas Batak, znači, nudi burattu (59 kuna), tartar od lososa (59 kuna ), bukovače pohane u panku (35 kuna), hrskave prutiće mozzarelle s BBQ umakom (35 kuna), pečene pa pohane paprike punjene sirom (45 kuna), dok je posebno zanimljivo da se klasični Batkov favorit mazalice prodaju na komade: jedna mazalica s mljevenom govedinom košta 9 kuna, a cijela porcija 48 kuna.

Tu je i nekoliko drugih popularnih jela idealnih za dijeljenje, koja se otprije nalaze na Batkovin jelovnicima, poput carpaccia i beef tartara. Goveđi tartar košta 59 kuna.

Cilj ovog programa sasvim je jasan: Batak želi mlađim gostima omogućiti zabavan večernji izlazak za prihvatljiv novac, pri čemu važnu ulogu ima i razmjerno širok izbor vina na čase, kao i lista koktela.

Sva se ova jela, međutim, mogu naručiti cijeli dan. Naravno, na novom Batkovom meniju i dalje dominira meso s roštilja, uključujući stari model sharing plates: velike plate s puno mesa za dvoje, koje su zapravo dovoljne za troje, a još uvijek koštaju manje od 200 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.