Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poslije peticije 200.000 fanova, Taco Bell na jelovnik vraća svoju slavnu Mexican Pizzu, bastardnu tortillu sa sastojcima za pizzu

taco-bell-mexican-pizza

Taco Bell, osnovan u Kaliforniji početkom šezdesetih godina, danas je najveći lanac meksičog fast fooda na svijetu, s više od sedam tisuća restorana i oko dvije milijarde izdanih računa godišnje. Mexican Pizza kultno je jelo Taco Bella već jako dugo godina.

Mexican Pizza sastoji se od dvije hrskave tortille, napunjene meksičkim pečenim grahom i mljevenom govedinom. Postoji i opcija bez mljevene govedine koja je, naravno, osobito omiljena među vegetarijancima. Gornja je tortilja premazana umakom od rajčica i garnirana s puno sira; otud dolazi naziv Mexican Pizza.

Taco Bell ukinuo je Mexican Pizzu na vrhuncu pandemije, u ranu jesen 2020. godine, kako bi pojednostavnio svoje operacije u pandemijskim uvjetima. Međutim, ubrzo je pokrenuta peticija za povratak Mexican Pizze u Taco Bell. Peticiju je potpisalo više od 200 tisuća obožavatelja.

U kampanju za povratak Mexican Pizze uključile su se i hip hop zvijezde poput Doje Cat. Taco Bell jučer je objavio da kultnu tortilju/pizzu vraća na jelovnike 19. svibnja. Ta se vijest u Americi smatra toliko važnom, ili barem komercijalnom, da ju je CNN jutro objavio odmah ispod vijesti o Ukrajini, Kini i obiteljskoj tragediji Christiana Ronalda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.