Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJNOVIJI POREDAK 10 najboljih butiknih trgovina s hranom u Zagrebu

moments-2

Zagrebačka scena delikatesnih trgovina mijenja se iz mjeseca u mjesec. Neki dobro zamišljeni ali neprofesionalni dućani brzo propadaju, dok se drugi, još ambiciozniji, stalno otvaraju.

Sigurno je jedino da Zagrebu nikad nije bilo više vrhunskih butiknih trgovina sa izvrsnom hranom. U ovogodišnjem pregledu najboljih zagrebačkih butiknih gastronomskih dućana po prvi put na prvom mjestu nije Bonkulović, premda je Bonkulović na novoj lokaciji senzacionalan. Ali, ovih se dana otvorilo nešto još senzacionalnije.  Evo liste 10 najboljih butiknih gastro trgovina u Zagrebu za proljeće 2022.

1. Moments for You, Masarykova

moments-1

Moments for You trgovina je visoke svjetske klase, s fantastičnim izborom vina, educiranim osobljem, nekim od najboljih pršuta na svijetu poput Vintage Joselita, bogatom selekcijom sireva, dobrim izborom gusjih jetara… I sve to u prvih nekoliko dana kad rade u soft modeu, pa nisu ni htjeli oglasiti da su otvoreni. Asortiman delikatesa svjetske i domaće proizvodnje proširit će se u idućih nekoliko tjedana.

2. Bonkulović, Kaptol Centar

bonkulovic

Bonkulović u novom, većem prostoru u Kaptol centru i dalje ima naopsežniji portfolio vrhunskih suhomesnatih proizvoda i gastronomskih čokolada. Sirevi su također izvrsni, a izbor vina ambiciozniji nego u starom dućanu. Bonkulović je najpostojaniji brend hrvatskih delikatesnih dućana.

3. Leut, Tržnica Kvatrić

leut-ribarnica

Ova mala ribarnica u kiosku najpouzdaniji je zagebački centar svježe oborite ribe, jer Leut vode ribari s Dugog Otoka koji prodaju vlastiti dnevni ulov. Sve što smo dosad kupili u Leutu najvišeg je mogućeg ranga, od božićnog šanpjera do nedavnog kantara koji je bio svježiji od 99 posto restoranskih riba unatrag godinu dana. Osoblje je ljubazno i veoma pažljivo čisti ribu. Kad nema divlje ribe, Leut drži i svježu bijelu ribu iz raznih marikultura.

4. Harissa, više lokacija

harissa

Harissa i dalje nudi impozantnu kolekciju sušenih čilija, niz drugih dobrih suhih začina, sol, čajeve i nešto egzotičnih umaka. Ne znamo, doduše, što će im budalaštine poput mašinice za izradu ćevapa.

5. Deliiicije, mnogo lokacija

deliiicije-trgovina

Deliiicije su važne zbog nevjerojatnog izbora čokolada koji uključuje skoro cijeli Valrhonin portfolio. Osim Valrhone, Deliiicije imaju izvrsne marcipane, vrlo dobre Mozartice, odlične čokolade sa žestokim pićima i enciklopedijski izbor Lindtovih čokolada. U slanom programu, Deliiicije se mogu pohvaliti vrhunskim gusjim jetrima.

6. Korica, tri lokacije

korica3

Korica je i dalje najbolja zagrebačka pekarnica, s iznimno pristojnim i profesionalnim osobljem i zaista fenomenalnim kruhovima.

7. Meat the King, Martićeva

U Meat the Kingu kupili smo neke od najmoćnijih, najzrelijih steakova koje smo ikad pronašli u Hrvatskoj.

8. Grga Čvarak, Vrbani

grga-cvarak-g

Pradjed zagrebačkih kvartovskih delikatesnih trgovina ovih se dana opravdano hvali paškom janjetinom, patkama, proljetnim povrćem i uskrsnim pincama. Grga Čvarak veoma je dobar dućan, kojem fali još zrno napora i ambicije da bi postao odličan.

9. Špeceraj, Ilica, Svačićev Trg

speceraj-g

Špeceraj je beskrajno šarmantan mali dućan s prilično inteligentnim konceptom. Špeceraj je, naime, zamišljen kao prvi zagrebački zero waste dućan, što znači da se dobar dio robe prodaje bez ambalaže. Osim toga, Špeceraj nudi solidan izbor delikatesa iz hrvatskih OPG-a.

10. Mangia, Medulićeva, Tomašićeva

mangia-1

Mangia je zabavno uređen dućan talijanskih delikatesnih proizvoda srednje klase; pršut se reže pred kupcima, izbor salama i sireva nije loš, dok izbor vina i ulja drastično zaostaje. Riseria u Gundulićevoj slična je njima, ali s nešto boljim izborom vina, osobito kad se radi o pjenušcima iz Franciacorte.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.