Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Opatijski Yacht Club zapravo je značajno bolji nego što smo očekivali

yacht-g

U Yacht Clubu, restoranu smještenom usred opatijske luke, nismo jeli skoro pet godina Premda često prolazimo kraj Yacht Cluba, redovito smo ga zaobilazili jer nam se činio nekako predvidljiv, da ne kaženo dosadan: ondje je valjda cijelu vječnost sve bilo isto. Međutim, kad se poklope povoljne okolnosti, fraza sve isto može prerasti u jako dobro.

Yacht Club je bazični riblji restoran bez osobitih kulinarskih ambicija. Ali kad Yacht Club dobije zaista dobru robu, njegova kuhinja priprema tu robu jednostavno, čisto i bez tehničkih pogrešaka. Rezultat takvog pristupa bio je zaista vrlo, vrlo fin riblji ručak, u kojem smo jučer uživali.

Za predjelo smo naručili dondole, vongole i dagnje s grilla, bez ikakvih začina : jednostavno, sočno, lagano   s puno okusa mora. Zatim smo iz rashladne vitrine pune privlačnih riba i rakova izabrali ovećeg lista i par lijepih škampa.

yacht-club-sparoge

List je u Hrvatskoj neobično podcijenjena riba, čije se bijelo putrasto meso definitivno po kvaliteti može mjeriti sa škrpinom i šanpjerom. List u Yacht Clubu bio je izvrsno pečen, s gotovo hrskavom, jako ukusnom kožom i besprijekorno mekim i sočnim mesom. Kao prilog naručili smo divlje šparoge, koje su bile neonski zelene i precizno skuhane; nema, naravno , ništa gore od prekuhanog povrća.

Vinska karta konvencionalna je u hrvatskim vinima ali sadrži nekoliko odličnih stranih etiketa poput Jermannove Vintage Tunine i Gewurtztraminnera Elene Walch. Bollinger i Deutz toče se na čaše čemu, razumije se, nismo mogli odoljeti.

Yacht Club nije gourmet restoran. Yacht Club je nepretenciozni riblji restoran s vrlo korektnim cijenama; takvih bi restorana svugdje na obali trebalo biti što više.

YACHT CLUB

Zert 1. Opatija

HRANA -4/5  VINA -4/5,  SERVIS -4/5  AMBIJENT 3/5

VISA Inspire_logo_web copy
aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Opatijski Yacht Club zapravo je značajno bolji nego što smo očekivali

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min