Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dražen Boban o rastu cijena u restoranima: ’Mi samo lovimo troškove, ne zarađujemo ni kune više’

drazen-boban

S vlasnikom zagrebačkog Vinodola Draženom Bobanom danas smo u prolazu razgovarali o trendu dizanja restoranskih cijena u cijeloj Hrvatskoj, koji traje od prosinca, bez izgleda da bi se mogao zaustaviti.

“Gledajte, restorani poskupljenjima samo love troškove. Nijedan ugostitelj dizanjem cijena u zadnja tri mjeseca nije zaradio ni kune više. Restorani dižu cijene zato što u cijene moraju ugraditi rast troškova plina i struje, kao i rast troškova nabave. Skoro sva hrana je poskupjela, pa i restorani moraju poskupjeti.

A ulazne cijene hrane moraju rasti ako znamo da su samo umjetna gnojiva poskupjela skoro 100 posto. Da ne govorimo o rastu cijena energenata. I tu se lanac zatvara: proizvođači moraju dizati cijene, transport mora dizati cijene, pa i mi moramo dizati cijene. Naprosto živimo i radimo u krizi, i jedino nam preostaje da se borimo s krizom… S druge strane, nekako mi se čini da smo cijeli život u krizi,” zaključio je gospodin Boban.

Dražen Boban sasvim je sigurno u pravu. Ako ne žele otići u crveno, restorani moraju dizati cujene. Pitanje je, međutim, do koje mjere restoranski gosti mogu podnijeti dizanje cijena.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.