Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Evo kako treba izgledati uzorni minibar hotela s pravih pet zvjezdica

Minibarovi hotelima već dugo ne nose novac. Minibarovi su bili veliko, ultrakomercijalno otkriće svjetske hotelske industrije u sedamdesetim i osamdesetim godinama.

U zadnjih desetak godina sve su manje popularni, dijelom i zbog visokih cijena loših proizvoda. U Hrvatskoj većina hotela, uključujući i one s pet zvjezdica, u minibarovima drže izrazito trećerazredne sadržaje.

Neki vrlo luksuzni hoteli poput Alhambre, godinama nisu željeli držati alkohol u minibaru, što je posve pogrešno: kad gost u jedan ujutro dođe u sobu i želi nešto popiti, zaista mu se ne da nazivati room service i još petnaestak minuta čekati na piće.

Ikador u Iki jedan je od sasvim rijetkih hrvatskih hotela s jako dobrim minibarom. Danas smo u Ikadorovom minibaru zatekli veoma dobar malt whisky Glenmorangie, izvrstan konjak, Hennessy XO, reprezentativno hrvatsko craf pivo Zmajsko Pale Ale i vrhunska lokalna vina, Fakinovu Malvaziju i Teran. Tu su još votka Belvedere i gin Mare. Uz malo karakterniji brend šampanjca, Ikadorov bi minibar zaslužio čistu peticu.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Evo kako treba izgledati uzorni minibar hotela s pravih pet zvjezdica

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min