Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinarija Tomac nastuplla je na Raw Wine Festivalu u New Yorku

tomac-nyc

Krajem ožujka u New Yorku je održano jedno od ovogodišnjih izdanja Raw Wine Festivala. Raw Wine Festival najvažnija je globalna institucija za prirodna vina, a njegove  se smotre održavaju u više svjetskih metropola; uz New York to su još i London, Berlin, Los Angeles…

Da bi se uspjela kvalificirati za Raw Wine Festival, vinarija mora dokazati autentičnost svojih procedura u vinogradu i podrumu, za nastup su potrebne i preporuke.

Vinarija Tomac s Plešivice ove godine prvi put nastupa na Raw Wineu. Riječ je o još jednom koraku u procesu ulaska obitelji Tomac u globalni establišment prirodnih vina. Tomci su, podsjetimo, prije nekoliko godina ušli u sustav prirodnog uzgoja ,da bi do danas postali jedna od sasvim rijetkih potpuno prirodnih hrvatskih vinarija. Tomci su uvjereni  biodnimičari.

Poslije Raw Wine u New Yorku, koji se odvijao 27. i 28.ožujka, vinarija Tomac nastupit će i na svibanjskom izdanju Raw Winea u Londonu. Butelje obitelji Tomac već godinama spadaju u najuži vrh hrvatske vinske produkcije, a neka od recentnih vina poput  oba Maranyja i pjenušca Blanc de Noirs, definitivno su internacionalno relevantna, pa valja očekivati da će sve više uglednih europskih i američkih restorana sklonih prirodnim vinima na kartu uvrštavati najbolje Tomčeve etikete.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.