Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvi JRE-Hrvatska & Miele masterclass u novom konceptu održali su chef Foše Saša Began, ugljanski Marfish i bračka vinarija Senjković

jre-g

Novi ciklus majstorskih radionica koje JRE-Hrvatska organizira u partnerstvu s talijanskim proizvođačem premium kuhin jskih uređaja Miele, na važan način proširuje koncept JRE-ovih masterclassa. Na svakoj radionici JRE-Hrvatska&Miele koja će se održavati od ove godine, jedan će hrvatski chef kuhati s proizvodima jednog malog domaćeg proizvođača i uparivati jela s vinima jedne vinarije, članova JRE-a. 

jre-sve

U splitskom Miele centru chef zadarske Foše Saša Began u srijedu je održao Masterclass s ugljanskim uzgajivačima brancina Marfish i bračkom vinarijom Senjković. Began je u Mieleovoj kuhinji s Marfishovim brancinima pripremio tri jela, juhu od celera sa tartarom od dimljenog brancina, dvije vrste sirovog brancina, svježi i odležani 30 dana i glavno jelo – file brancina zapečen s pireom od čičoke, čipsom čičoke i ribljim demiglaceom. Svako jelo posluženo je u drugom posuđu slovenske Duke Grupe, čime je Began pokazao različite mogućnosti platinga jela od brancina. Beganov domaći kruh poslužen je s maslinovim uljem Chiavalon & Jre.

Uz pet verzija Marfishovih brancina točili su se Senjković Spoža rose od plavca malog, te svježi i odležani Pošip. Idući JRE-Hrvatska & Miele masterclass održat će se 7. travnja u Zagrebu. Kuhat će chef Bernard Korak, s poznatim ludbreškim uzgajivačima peradi PG Orehovec i vinima izvrsne kutjevačke vinarije Sontacchi. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.