Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Beljska Kulenova seka Crna slavonska pobijedila je u svojoj kategoriji na nacionalnom ocjenjivanju kobasica i salama u Istri

crna-slavonska-seka

Na drugo nacionalno ocjenjivanje kobasica i salama koje se održava u Svetom Petru u Šumi u Istri, stigla su 123 uzorka, među kojima su bile neki od najboljih suhomesnatih proizvoda iz Hrvatske i Slovenije. Kobasice i salame ocijenjene su u osam kategorija. Šampionsku titulu u svojoj kategoriji osvojila je Kulenova seka Crna Slavonska koju proizvodi Belje.

Crna slavonska je jedinstven proizvod u hrvatskoj industriji suhomesnatih proizvoda. Riječ je o superpremium liniji kulenovih seka, slanine i kulena koji se u beljskoj manufakturi ručno proizvode od mesa genetski autentičnih crnih slavonskih svinja iz slobodnog uzgoja u Kopačkom ritu.  

“”Iako smo jedan od najvećih proizvođača tradicionalnih delicija u Hrvatskoj kod nas se sve radi na tradicionalni način, uz puno ručnog rada, čime postižemo premium kvalitetu proizvoda. Imamo vlastitu proizvodnju crnih slavonskih svinja na prostoru Parka prirode Kopački rit pa kontroliramo cjelokupni proces od sirovine najviše kvalitete do tradicionalnog dimljenja na drvetu bukve. Ponosni smo na ovu nagradu jer s njom rušimo barijere između velikih i malih proizvođača i pokazujemo kolika je posvećenost kvaliteti vrhunske hrane u Belju“ izjavila je Mirabela Opančar, voditeljica proizvodnje suhomesnatih trajnih kobasica i slanina u Belju.

Općina Sveti Petar u Šumi godišnje je ocjenjivanje kobasica i salama pokrenula prije deset godina pod nazivom S klobasicom u Europu. U sklopu ocjenjivanja izgradili su senzorni laboratorij i posebnu dvoranu za ocjenjivanje. S obzirom na dugu hrvatsku tradiciju suhomesnatih proizvoda, istarsko ocjenjivanje vrlo je važno za afirmaciju stvarne kvalitete na prilično neuređenom tržištu.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.