Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JELO MJESECA U zagrebačkom Bota Šare ručali smo fenomenalne, debele, slasne i mineralne kamenice

kamenice-g

Bota Šare u Zvonimirovoj ulici najpouzdanija je zagrebačka adresa  za kamenice. Obitelj Šare sama, naime, uzgaja kamenice u Malostonskom zaljevu, pa kamenice stižu u Zagreb potpuno svježe; danas su došle u restoran par sati prije početka servisa.

Za ručak smo naručili pet sirovih i pet pohanih oštriga, da bismo uživali u različitim teksturama i temperaturams daleko najukusnije jadranske školjke. Sirove su kamenice bile debele, slasne, ali i naglašeno mineralne, baš kakve trebaju biti na samom vrhuncu sezone; ako ikad u cijeloj godini možemo biti posve neumjereni u naručivanju kamenica, to je definitivno druga polovica ožujka.

Teško je zamisliti nešto življe i vibrantnije što se ovih dana poslužuje u zagrebačkim  restoranima. Pohane kamenice zadržale su mineralnost i jodiranost, koju je hrskavi omotač sasvim lagano ublažio.  Pohane kamenice ne daju nam samo kontrastnu teksturu nego i zanimljivu igru okusa, budući da se se tijesto za pohanje doima blago slatkim u kontaktu sa slanim kamenicama. Jasno je da su sirove kamenice čišće i impresivnije, ali pohane su ustvari kompleksnije.

Uz ovaj kvintesencijalni sezonski ručak pili smo nagrađivani zadarski pošip Bora, koji se svojom sjevernjačkom suzdržanošću optimalno složio s kamenicama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.