Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kaiev brisket mogao bi, uz malo precizniju obradu mesa, postati najbolji restoranski sendvič u Zagrebu

Ekipa iz malog street food bara Kai zna izvlačiti jake i čiste okuse. Kai je, zatim, veoma dobar u slaganju tekstura: na jednom tanjuru uvijek dobijete i mekano i hrskavo, i čvrsto i kremasto: oni znaju što rade i što žele postići.

Kaievi kuhari raspolažu solidnim znanjem o raznim žanrovima comfort fooda i street fooda. U Kaiu možete pojesti i japanske klasike ali i sendvič od goveđih prsa. Naposljetku, kratki meni, koji se često mijenja, precizno je usmjeren: desetak eura po jelu za porciju koja se po veličini može tući sa samoborskim restoranima.

Zbog svega toga sasvim je logično da je Kai stalno pun. Za ručak su se napunili do 12 i 45 a za večeru su morali odbijati goste, jer su već imali tridesetak rezervacija za petak navečer.

Kai, međutim, mora doraditi neke osnovne tehnike predpripreme mesa. Naručili smo sendvič s goveđim brisketom, serviran s kremastom krumpirovom salatom s mariniranim ljubičastim lukom. Okusi mesa i umaka bili su duboki i moćni, prepečeni kruh također je bio sjajan, pohani sir sendviču je dao hrskavost i onaj ugodni osjećaj razvučenih niti sira, a rikula i radić osvježili su ovaj gigantski sendvič.

Nažalost, u mesu je ostalo ponešto netopivog vezivog tkiva; elastin je neuništiv pod bilo kojom termičkom obradom, a gosti baš ne žele jesti opne, žile i tetive. Da su Kaievi kuhari pažljivije očistili meso, naš bi današnji sendvič bio uvjerljivo najbolji restoranski sendvič u Zagrebu.

Drugo, hrana se servira u zgodnim drvenim kutijama, ali na masnom papiru koji je pretanak da izdrži težinu ogromnih porcija, pa postoji stanovita šansa da gost uz govedinu ili tataki od tune pojede komadić papira. Rekli su nam da će se sadašnje posluživanje hrane na papiru vrlo brzo ukinuti

Uz malo više tehničke pedantnosti, Kai u Jurišićevoj mogao bi biti jedan od najboljih street food restorana u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.