Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Nobilionu u subotu gostuje plešivička vinarija Šember

sember-nobilion

Nobilion, fine dining restoran hotela Ikador u Iki, ovog proljeća organizira dva programa posebnih događaja. U Nobilionu u ožujku i travnu gostuju Michelinovi restorani; Michelinova serija gostovanja počela je spektakularnom večerom chefa Emanuelea Scarella iz čuvenog restorana Agli Amici, koja je održana 8. ožujka, a slijede nastupi šibenskog Pelegrinija i zagrebačkog Noela.

Istodobno, Nobilionov tim priređuje i vinske večere posvećene najvažnijim hrvatskim vinarijama. Tako će se ove subote 19. ožujka u Nobilionu predstaviti plešivička vinarija Šember.

Obitelj Šember najpoznatija je po pjenušcima, ali proizvodi i veoma dobre rizlinge u nekoliko stilova, kao i jedan od najboljih hrvatskih crnih pinota. Nobilionov chef Dino Knežević za Šemberova je vina priredio šestoslijedni meni.

Uz tartar od iverka točit će se pjenušac Baba Draga iz starih vinograda.  Uz rižoto od cvjetače s fileom salpe gosti će kušati klasični Rose Šember, dok će se Pavel Blanc de Blancs iz 2018. servirati s kremom od palente i kozjeg sira i sporo kuhanim žumanjkom. Šemberov macerirani Rizling iz 2017. morao bi se fino složiti s listom u beurre blancu, dok će se baršunasti Crni pinot iz 2018. servirati uz jelenji file s kremom od buče. Šemberova večera u Nobilionu završava sorbetom od jabuke.

Subotnji vinsko-gastronomski happening uz živu glazbu, u jednom od najagilnijih restorana na Opstijskoj rivijeri, košta 780 kuna po osobi.

VINARIJA ŠEMBER U NOBILIONU

Subota, 19. ožujka 2022. u 19:00

Rezervacije: +385 51 20 70 20 ili na web stranici Nobiliona

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.