Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kuhanje u Pivani apsolutno je grozno: na samo jednom tanjuru desile su sve sve greške koje se uopće mogu dogoditi

pivana

Pivana kraj Zagrebačke pivovare golemi je restoran posvećen pivu.  Pivo može biti odlično, poput Griffove točene IPE. Griff je craft pivo Zagrebačke pivovare, koje se proizvodi u posebnom, malom pogonu, izvan glavne tvornice.

Pivanin meni nije besmislen: lista burgera, buncek, čvarci, špek, kobasice i sve drugo što ide uz pivo, plus par dnevnih jela za ručak, plus par klasika iz starih zagrebačkih ugostiteljskih škola, poput bifteka u zelenom papru ili lungića u gorgonzoli.
Šteta je što nema grilla i smokera, koji se prirodno uklapaju u ambijent pivskih restorana, ali to nije glavni Pivanin problem.

Glavni je Pivanin problem što njena kuhinja beznadno ne zna kuhati. Naručili smo lungić u gorgonzoli s prženim krumpirom. Svaki element na tanjuru bio je toliko pogrešno napravljen, da niti jedan prosječni kućni kuhar ne bi takvo što ponudio ukućanima za nedjeljni ručak.

Prženi krumpir bio je mlohav, gnjecav i masan. Baš nas zanima misle li Pivanini kuhari da prženi krumpir uopće smije imati takvu teksturu, i ako misle, tko im je to rekao. Široki i debeli svinjski medaljoni bili su prekuhani.
Ne prepečeni, jer meso na sebi nije imalo tragove lijepe smeđe boje koja označuje pečenje na visokoj temperaturi, nego doslovno prekuhani.
Kuhinja je, očito, predugo držala lungić u umaku, pa smo dobili meso bez teksture i bez okusa, koje bi se, recimo, moglo prodati i pod puretinu.

Lungić je srećom, bio posve mekan, što je Pivanu spasilo od čiste jedinice. No, prilično je žalosno da ne znaju ispeći meso. Umak od gorgonzole nije imao okus po gorgonzoli, nego po vrhnju za kuhanje, i bilo ga je previše. Ovaj bezvezni umak dodatno je kompromitiran zgusnutim “balsamicom”, ultimativnim kulinarskim kičem.

Naposljetku, medaljoni su servirani na prepečenom kruhu. No, na kruhu se nije stvorila korica, pa se pod težinom mesa i vrhnjastim umakom pretvorio u neugodnu kašu. Moramo priznati da godinama nismo jeli ovako amaterski skuhanu hranu.

Pivana,

Ilica 222, Zagreb

Hrana: +1/5, pivska lista -4/5, servis 3/5, ambijent   -3 5

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.