Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

STRAH OD RASTA ŠVERCA Najveći ruski supermarketi ograničavaju prodaju osnovnih prehrambenih proizvoda

Ruska vlada zabrinuta je zbog ubrzane organizacije crnog tržišta hrane. Najveći ruski lanci supermarketa objavili su kako će “radi smanjenja rizika prestati kupovati hranu preko posrednika.” U priopćenju kojim je ministarstvo odgovorilo na ovu odluku trgovaca, stoji da je razlog odluke naglo drastično povećanje otkupa hrane.

“Pojedini akteri hranu kupuju masovno, na tone, s namjerom da je preprodaju,” upozorava ruska vlada, “Stoga podržavamo odluku trgovačkih lanaca i trenutno nemamo najmeru izdavati direktive po tom pitanju.” Drugim riječima, zaštita ruskih građana od skoka cijena i šverca trenutno je na ruskim trgovačkim lancima. Vlasnici supermarketa objavili su da će po potrebi ograničiti količinu hrane koju svaki kupac može kupiti za osobne potrebe i reducirati ponudu određenih namirnica kako bi osigurali da cijene duže ostanu stabilne a hrana dostupna svima. Ruska vlada je, pak, objavila listu dvadeset namirnica kojima će država ograničiti cijenu: na listi su  meso, riba, mlijeko, brašno, šećer, ulje, žitarice, maslac, riža, kruh, kupus, mrkva, luk i

krumpir. Nakon što su Rusiji uvedene najteže sankcije u povijesti,  ruske vlasti pojačale su mjere za ograničavanje panike i odljev kapitala iz zemlje. Kremlj je priznao da su sanckije ruskoj ekonomiji nanijele štetu, ali je obežao da će se ono “spektakularno oporaviti u srednjem roku.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.