Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chefovi rovinjskog Blua 11. ožujka kuhaju večeru u restoranu Vinarije Josić u Baranji

blu-josic

Roko Nikolić i Marko Aćimović, poduzetni chefovi rovinjskog restorana Blu, vratili su se iz Ukrajine malo prije početka ruske invazje . Pa su odlučili kuhati u Baranji, mirnom i opuštenom dijelu svijeta.

Ekipa iz Blua, koji se otvara na proljeće, u petak 11. ožujka gostuje u Vinariji Josić čiji restoran spada među popularnije u Baranji. Nikolić i Aćimović u Baranji pripremaju petosljednu večeru s nekoliko prilično originalnih jela, poput filea od smuđa s bouillabaiseo od riječne ribe; moramo priznati  da nikad još nismo probali riječni bouillabaisse.

Tu su još i odrezak vrata  crne slavonske svinje s demi glaceom, cappelletti sa šumskim gljivama i keljom, losos patrva s hrenom i koromačem i čokoladni mousse sa slanim karamelom. Aperitivne i dižestivne koktele miješat će poznati barmen Filip Pleteš i suvlasnik Blua Lorenzo Bercan. Bluova večera kod Damira Josića košta 400 kuna.

Locanda Blu Rovinj x Josić

Petak, 11. ožujka 2022.

19:00

Cijena 400 kuna

Rezervacije na 099 736 5945

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.