Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef kuha doma trenutno organizira manje akcije i priprema kuhinje za ukrajinske izbjeglice u Zagrebu

petrinja-g

“Jučer smo u hotel Plitvice odnijeli domaće štrudle, a danas skupljamo robu i igračke za troje djece koja su u Bjelovaru s bakom, djedom i majkom,” rekao nam je jučer Igor Čimbur iz Baltazara. Platforma Chef kuha doma aktivirala se od samog početka invazije na Ukrajinu. Kako su nam rekli, fokusirat će se na akcije pomoći prognanicima iz Ukrajine. Oni trenutno dolaze u manjem broju, uglavnom organizirano, i smještaju se kod rodbine ili prijatelja. Hrvatska je, kažu u Chef kuha doma, ovoga puta spremno dočekala prognanike.

“I sami smo se uvjerili da ljudi imaju sve što im je sada potrebno, od hrane i smještaja do osnovnih potrepština,” kaže Čimbur. U komunikaciji su s humanitarcem Brunom Lerotićem koji za prognanike iz Ukrajine priprema smještaj u Zagrebu. Chef kuha doma pripremat će i dostavljati tople obroke za ljude koji će biti u tom smještaju.

U stalnoj su komunikaciji i s World Central Kitchenom, dijele njihove objave na Facebook profilu Chef kuha doma koji prati 130 tisuća ljudi. “Svaka akcija zahtjeva drugu vrstu pomoći,” kažu u Chef kuha doma, “Kad je počela korona snimali smo video recepte, nakon potresa smo kuhali u razrušenim područjima a sada nam je cilj prognanim Ukrajincima olakšati boravak u Hrvatskoj i pomoći im da prežive katastrofu koja ih je snašla.” Iz Ukrajine je dosad pobjeglo više od pola milijuna građana, ali humanitarne organizacije procjenjuju da pravi izbjeglički valovi tek stižu. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.