Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski JRE postao je okupljalište nekih od najboljih proizvođača i distributera hrane i pića

jre-novi copy

Na današnjem novinarskom domjenku hrvatske podružnice Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) u prelijepom ambijentu restorana i vinarije Korak, uz brojne se kuhare i restoratere okupilo mnogo vinara, proizvođača hrane i distributera hrane.

Kod Koraka smo razgovarali s vlasnicima artizanskog čokoladnog brenda Taman, s legendarnim uljarima braćom Chiavalon, s prvim pravim hrvatskim craft pivarom, vlasnikom Zmajske pivovare Andrejom Čapkom, s menadžerom Metroa Igorom Kotaranom, tu su bili i ljudi iz Nikasa s novim verzijama Scottijeve riže za rižoto, dok su Karlić tarufi donijeli pun tanjur svježih crnih tartufa.

jre-darko-uremovic
Barmen Darko Uremović
jre-old-pilots
Tomislav Anadolac (Old Pilot’s) i barmen Filip Pleteš

Coronica i Cattunar novi su vinari uključeni u JRE dok je Franko Kozlović, JRE-ov veteran, primijetio kako je hrana na JRE-ovim eventima natprosječno dobra. Barmen velemajstor Darko Uremović miješao je koktele s votkom i ginom Old Pilotsa, koji su se također pridružili JRE-u.  Od ove godine sa JRE-om surađuju peradarska farma Orahovec, Pago Croatia, marikultura Marfish, sirana OPG Stone, kao i zagrebački Beef Shop. Ovo su tek neki od važnih proizvođača hrane, vina, jakih pića i restoranske opreme koji su okupljeni oko JRE-a.

jre-novi-1
Chefovi Marko Gajski (LD), Vjeko Bašić (Konoba Boba) i Bernard Korak
jre-veznaver
Chef Pergole Fabricio Vežnaver
jre-bernard-korak-portret
Chef Bernard Korak

Utoliko je JRE nadrastao svoju primarnu funkciju od prije desetak godina kad je promovirao nove gastronomske restorane i mlađe chefove. JRE je danas jedna od pokretačkih snaga restoranske industrije u Hrvatskoj, a njegovo vodstvo savršeno razumije kako je održiva nabava vrhunskih proizvoda temelj svake jake gastronomske scene.

Chef Tino Sinožić i Davor Kapetanović (Navis) i Darko Uremović
jre-josip-korak
Vinar Josip Korak
jre-capka
Ana Jožinec i Andrej Čapka, Zmajska pivovara
jre-zmajska-wicked-wit
jre-chiavalon-kahlina
Tedi Chiavalon i čokolatijer Stiv Kahlina (Taman Chocolates)

Vjeko Bašić, predsjednik JRE-a, chef i vlasnik legendarne murterske Konobe Boba, u svom je pozdravnom govoru bio kratak, sažet i profesionalan. Predstavio je nove članove JRE-a, Restoran Korak, restoran LD i Dragu di Lovrana. Bašić je također objavio i imena članova Odbora JRE-a, Fabricia Vežnavera iz Pergole, Ivana Badurinu iz Badija i Matu Nižića iz Foše.

JRE-ov domjenak u Korakovom restoranu primjer je izvrsno  organziranog gastronomsko poslovnog događaja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.