Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Zagrebački Rusko Bistro izložen je žestokim napadima zbog ruske invazije na Ukrajinu. Što je potpuno pogrešno

rusko-bistro

Na Facebook stranici zagrebačke zalogajnice Rusko bistro pratitelji su objavili nekoliko otrovnih antiruskih komentara. U jednom komentaru piše: Vratite se u Rusiju, fašisti. U drugim stoji: Izbjegavajte sve što je rusko. Vlasnica Ruskog bistroa, koji upravo obilježava prvi rođendan i etabliranog  dućana Ruske delicije, nije obrisala ove objave. Samo je napisala da se Rusko bistro nikad nije bavio politikom.

Gospođa nije imala drugog izbora. Da je otvoreno stala na stranu Ukrajine, na nju i njene lokal bacili bi se svi Putinovi kagebeovci iz ruskog veleposlanstva u Zagrebu. Mi najsnažnije osuđujemo ruski napad na Ukrajinu, preziremo Putinovu državnu politiku i bezuvjetno podržavamo ukrajinski narod, što je , uostalom vidljivo iz svih naših tekstova o invaziji na Ukrajinu.

Međutim, duboko smo uvjereni da je pogrešno i moralno nedopustivo napadati bilo koji mali restoran ili trgovinu zato što ima ruske vlasnike ili zato što u imenu ima pridjev ruski.  Mala zagrebačko-ruska poduzetnica, vlasnica Ruskih delicija nije i ne može biti odgovorna za kriminalnu politiku ruske države.

Nepravedni je primitivizam napadati zagrebačke lokale koji se zovu Rusko bistro i Ruske delicije zbog zločinačkog ponašanja Vladimira Putina. Nadamo se da će i restoran i trgovina normalno i nesmetano nastaviti s radom. Sve bi drugo predstavljalo malu ali gadnu civilizacijsku i moralnu katastrofu za grad Zagreb.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Zagrebački Rusko Bistro izložen je žestokim napadima zbog ruske invazije na Ukrajinu. Što je potpuno pogrešno

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min